Dintre sute de coperte

„A treia cale” de Stephen R. Covey (scurtă recenzie de carte)

Nu sunt un fan al cărţilor motivaţionale dar m-am gândit să dau o şansă acestui volum ce propune cea de-a treia cale în rezolvarea unor conflicte/probleme/dileme sau pur şi simplu ca o soluţie creativă în încercarea de a da naştere unor idei, unor noi concepte.

A treia cale este deja binecunoscută publicului cititor, dar şi în mediul de afaceri sau chiar politică, unde a fost pusă în aplicare de nume cunoscute ca de ex. Tony Blair şi Bill Clinton.

Volumul A treia cale nu ne dezvăluie vreun mare secret sau vreo descoperire nouă dar este atât de bine scris încât te face să înţelegi foarte clar beneficiile acestui tip de viziune, interrelaţionare şi comunicare până la a te face să-ţi schimbi atitudinea, gândirea şi implicit viaţa într-un mod pozitiv.

Stephen R. Covey a fost unul din cei mai mari speakeri şi autori de cărţi motivaţionale, dar şi om de afaceri, meseria sa de bază fiind profesor.

Interesant este că A treia cale este scrisă când avea 79 de ani (în 2011) şi este ultima carte pe care a publicat-o înainte de a deceda, moarte ce nu a survenit în condiţii naturale, ci în urma unui accident de bicicletă.

Dacă ne gândim că un om la aproape 80 de ani preda, scria, ţinea conferinţe şi în plus avea o viaţă foarte activă şi se deplasa zilnic cu bicicleta poate înţelegem cât de important este efectul motivaţiei şi al atitudinii asupra psihicului şi chiar  fizicului la vârste înaintate.

Revenind la volumul de faţă, A treia cale are foarte multe trimiteri la idei şi întâmplări din istorie, economie, artă, încât rămâi nu doar cu o viziune de ansamblu nouă legată de probleme şi rezolvările lor, ci şi mai bogat, mai satisfăcut la nivelul informaţiei culturale valoroase.

Recomand această carte celor care vor să-şi schimbe percepţia despre comunicare, conflict, probleme sau viaţă dar şi celor care îşi doresc o lectură plăcută, caldă, ca o povestire spusă de un bunic nepoţeilor, înainte de culcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *