Despre oameni

Somnul SUA poate să nască monștrii

Deși mai sunt luni bune până pe 8 noiembrie când Statele Unite ale Americii își vor alege noul Președinte, există voci care deja s-au culcat pe o ureche și spun că Hillary Clinton va câștiga fără probleme.

Personal nu-mi place Hillary Clinton și cu atât mai puțin Donald Trump. Consider că americanii sunt într-o situație asemănătoare cu a noastră în 2000, când aveam de ales între Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor. Dar în niciun caz nu o văd câștigătoare sigură pe H. Clinton.

Dacă îi privim pe cei doi candidați americani cu un ochi românesc, Hillary Clinton pare că vine cu același tip de aroganță scârboasă și limbaj bombastic elitist de tipul Iliescu-Năstase-Ponta iar Donald Trump are aceeași abordare de „spitalul 9” bazată pe „nu”, „anti”, „conspirații”, „răzbunare” sau „pedeapsă” culese parcă din arsenalul de atac al cuplului Vadim-Funar.trump-clinton

Poate n-ar trebui să mă intereseze ce se întâmplă la ei dar e clar că deciziile lor vor afecta fiecare colțișor al planetei. Și mărturisesc că nu-mi place că două personalități grețoase au ajuns să lupte pentru Casa Albă. Cu toate astea, probabil că ar fi mai bine ca H. Clinton să ajungă președinte. Iar pentru a reuși sper să-și schimbe atitudinea asta de autosatisfacție, de „deja învingătoare” pentru că mai sunt 3 luni până la alegeri.

Pe mine nu mă sperie atât de tare faptul că un extremist cu discurs visceral poate ajunge Președinte al SUA, deși efectele ar fi, cel puțin la nivel economic, catastrofale.

Pe mine mă sperie lipsa de reacție a celorlalți politicieni care par să nu înțeleagă nici acum că suntem în pragul unei crize de sistem ce poate exploda oricând, schimbând radical fața umanității.

Sper să nu se trezească într-o dimineață din paturile lor confortabile și privind pe geam să vadă cum orașul arde iar gloata înăsprită îi așteaptă cu ghilotina la ieșire. Că ar fi prea târziu. Și nu doar pentru ei ci și pentru noi, cei care ne dorim o viață normală.

2 comentarii la “Somnul SUA poate să nască monștrii

    1. I am sure that Trump will change the face of humanity if will be elected president. But in a wrong and scary way. And for sure not him will change the world, because he is a clown. But the fact that USA will change their course could be fatal for the entire world. I am sorry USA have to elect between these two puppets but I have to root for Hillary. For the american dream to continue, for freedom, for liberty of speech, for liberty of religion and for liberty to chose what path you want in your life as long as you respect the choices of others.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *