Despre artăDintre sute de coperte

Cele mai vândute cărți scrise de autori români, publicate în 2018

Am adunat date de la mai multe edituri, librării online şi târguri de cărți şi am ajuns la concluzia că acestea ar fi cele mai vândute zece cărți scrise de autori români şi publicate în 2018, fără însă a avea cifre concrete.

Ca şi Topul anului 2017, cel de mai jos este unul neoficial, dar se bazează pe date oficiale, atât câte s-au putut strânge.

 

Emisiunea „România, te iubesc!” a celor de la Pro TV este deja un brand care acum a depăsit granițele de reportaj TV, păşind, iată, şi în lumea cuvintelor scrise. Deşi e destul de scumpă, cartea apărută la Editura Humanitas a intrat în top 10 al vânzărilor.

Cartea „Fontana di Trevi” de Gabriela Adameşteanu a fost lansată la Editura Polirom şi face parte dintr-o trilogie începută cu romanul de debut „Drumul egal al fiecărei zile” (1975), urmată de „Provizorat” (2010). Se pare că se va transforma în tetralogie.

A cincea parte din seria „Amanții” de Corina Ozon, „Drumurile amanților” a fost publicată anul acesta de Editura Herg Benet şi a ajuns bestseller destul de repede.

Eugen Ovidiu Chirovici continuă să vândă. Nu milioane de exemplare, dar un tiraj mai mult decât decent.  După ce a ajuns în top cu „Cartea oglinzilor” în 2017, anul acesta a intrat iarăşi cu „Cartea secretelor”, publicată tot de Editura Rao.

Adrian Mihălțianu intră în top cu a doua parte a seriei „TERRA XXI”. Romanul SF a fost publicat de Editura Nemira.

Igor Bergler continuă să intre în topuri, deşi anul acesta a ales să publice o colecție de povestiri. Cartea „6 poveşti cu draci” a fost lansată la Editura Litera.

În top se află şi o carte cu ilustrații scrisă pentru copii, dar şi pentru parinții care doresc să le citească celor mici. „O iarnă de poveşti” are semnătura Cristinei Donovici şi a lui Alex Donovici şi a fost publicată de Editura Curtea Veche, ilustrațiile aparținându-i Annabellei Orosz.

Printre cele mai vândute cărți ale anului este „Privind înăuntru” de Petronela Rotar, care anul trecut, la debut, făcea furori cu romanul „Orbi”. Cartea a apărut tot la Editura Herg Benet.

Radu Paraschivescu scrie pe bandă rulantă, cum se spune, dar reuşeşte să o facă foarte bine, chiar dacă publică mai multe cărți într-un singur an. În 2018 a intrat în topul vânzărilor cu „Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani şi trei premieri”. E o carte cu trimitere directă, care descrie ultimii ani de politică românească . A apărut la Editura Humanitas.

Fără discuție, cea mai vândută carte a anului 2018 este „Străinul de lângă mine” ce aparține controversatei Irina Binder. Cartea a apărut la Editura For You.

Nu cred că e vreo schimbare majoră în preferințele cititorilor români față de 2017. Avem tot romanele de dragoste, thriller-ele, cărțile cu tentă politică şi un SF. Față de anul trecut, însă, avem şi o carte pentru copii.

4 comentarii la “Cele mai vândute cărți scrise de autori români, publicate în 2018

  1. Cu mentiunea – „Cartea secretelor” este de fapt, de la primul pana la ultimul cuvant, reeditarea cartii „o amintire de la Paris”. Sunt dezamagita de aceasta pacaleala ce nu face cinste editurii RAO. Iar daca este si cu stiinta autorului-rusinica. Imi plac cartile lui E.O. Chirovici (am 11), dar nu sunt de acord sa fiu pacalita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *