Dintre sute de coperte

Dan Brown – Inferno (scurtă recenzie de carte)

Autorul cărţii “Codul lui Da Vinci” vine cu o nouă provocare ce-l are ca protagonist pe Robert Langdon.

dan-brown-inferno-1Din punctul meu de vedere Dan Brown reuşeşte iar să te facă să stai cu cartea în mână, devenind obsedat să citeşti ce se va întâmpla mai departe.

Interesant e că subiectul atins e foarte actual, aş zice un subiect ce a luat mare amploare în 2016, deşi Inferno e publicată pentru prima dată în 2013.

Scriitorul continuă şi aici cu stilul caracteristic în care avem capitole lungi de 2-3 pagini, dar e absolut fantastic că reuşeşte ca la fiecare final de capitol să-ţi arunce cârligul pentru următorul, chiar dacă, aşa cum spuneam, capitolele sunt foarte scurte.

Steve Berry, un alt autor de thrillere ce cuprind conspiraţii internaţionale spune într-un interviu că Dan Brown este cel care a relansat acest tip de thriller care, până la apariţia Codului lui Da Vinci, aproape că dispăruse. Fapt pentru care, zice autorul (Steve Berry), face o plecăciune de fiecare dată când vede numele lui Dan Brown sau Codul lui Da Vinci în vreo bibliotecă. 🙂 

Astăzi avem o grămadă de autori de success care scriu în acest gen, printre care şi românul Igor Bergler cu romanul “Biblia pierdută” (pe care îl citesc acum şi îi voi face o recenzie cât de curând).

dan-brown
Dan Brown

Revenind la Inferno, cred că există momente în care Dan Brown se autodepăşte, mai ales prin modul în care construieşte povestea până la “twist” încât cititorul să n-aibă habar unde se află.

Dacă vă plac thriller-ele cu inserţii istorice, cu acţiuni ce au efecte globale şi care vă ţin lipiţi de fiecare pagină, atunci trebuie să citiţi Inferno.

Şi nu cred că e un moment mai bun pentru asta, mai ales că săptămâna viitoare apare şi filmul Inferno cu celebrul Tom Hanks în rolul lui Robert Langdon (şi cu românca Ana Ularu într-unul din rolurile principale).

Vă doresc lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *