Dintre sute de coperte

Dan Brown – Inferno (scurtă recenzie de carte)

Autorul cărţii “Codul lui Da Vinci” vine cu o nouă provocare ce-l are ca protagonist pe Robert Langdon.

dan-brown-inferno-1Din punctul meu de vedere Dan Brown reuşeşte iar să te facă să stai cu cartea în mână, devenind obsedat să citeşti ce se va întâmpla mai departe.

Interesant e că subiectul atins e foarte actual, aş zice un subiect ce a luat mare amploare în 2016, deşi Inferno e publicată pentru prima dată în 2013.

Scriitorul continuă şi aici cu stilul caracteristic în care avem capitole lungi de 2-3 pagini, dar e absolut fantastic că reuşeşte ca la fiecare final de capitol să-ţi arunce cârligul pentru următorul, chiar dacă, aşa cum spuneam, capitolele sunt foarte scurte.

Steve Berry, un alt autor de thrillere ce cuprind conspiraţii internaţionale spune într-un interviu că Dan Brown este cel care a relansat acest tip de thriller care, până la apariţia Codului lui Da Vinci, aproape că dispăruse. Fapt pentru care, zice autorul (Steve Berry), face o plecăciune de fiecare dată când vede numele lui Dan Brown sau Codul lui Da Vinci în vreo bibliotecă. 🙂 

Astăzi avem o grămadă de autori de success care scriu în acest gen, printre care şi românul Igor Bergler cu romanul “Biblia pierdută” (pe care îl citesc acum şi îi voi face o recenzie cât de curând).

dan-brown
Dan Brown

Revenind la Inferno, cred că există momente în care Dan Brown se autodepăşte, mai ales prin modul în care construieşte povestea până la “twist” încât cititorul să n-aibă habar unde se află.

Dacă vă plac thriller-ele cu inserţii istorice, cu acţiuni ce au efecte globale şi care vă ţin lipiţi de fiecare pagină, atunci trebuie să citiţi Inferno.

Şi nu cred că e un moment mai bun pentru asta, mai ales că săptămâna viitoare apare şi filmul Inferno cu celebrul Tom Hanks în rolul lui Robert Langdon (şi cu românca Ana Ularu într-unul din rolurile principale).

Vă doresc lectură plăcută!

2 comentarii la “Dan Brown – Inferno (scurtă recenzie de carte)

  1. Bună, am văzut serialul Medici acum câteva săptămâni în care acțiunea se petrece în Florența, aș dori să citesc ceva legat de acesta , și am auzit că și în Inferno o parte din acțiune se petrece acolo. Crezi că Inferno este potrivit pt ce doresc?

    1. Da, cea mai mare parte din acțiune se petrece în Florența, iar Dan Brown are şi câteva descrieri ale oraşului şi în special ale unor atracții turistice binecunoscute. Recomand! 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *