Despre oameniDespre sport

De ce iubim Islanda

iceland-725904_960_720

Cu toții urmărim fotbalul din plăcere, pasiune, dragoste pentru echipa favorită sau pentru că am pariat pe acest sport. Dar există momente când dincolo de toate astea apare un sentiment aparte. Când nu ne mai pasă de numele mari din fotbal, de derby-urile deja consacrate sau de rezultatele pe care le așteptăm pe vreun bilet și ne întoarcem către echipele mici care fac rezultate mari. Ne deschidem inima necondiționat pentru o mână de jucători de care nu auziserăm sau de care nu ne-a păsat până în momentul în care au reușit ceea ce părea imposibil. Să-i îngenuncheze pe titani.

Povestea Islandei începe într-o noapte magică din Octombrie 2014 când reușește o victorie incredibilă în fața Olandei, succesul aparținând unei echipe venite dintr-o țară cu 325.000 de oameni, cu doi antrenori din care unul e dentist și cu un portar regizor care pe lângă faptul că apără excelent a regizat videoclipul celor care au reprezentat Islanda la Eurovision în 2012. Dar călătoria acestei „cenușărese” a Europei nu se termină aici. După aproape 1 an, în Septembrie 2015 Islanda dă lovitura fatală Olandei care în 2014 termina pe poziția a treia în lume, învingând „Portocalele mecanice” chiar pe Amsterdam Arena. Deja doar aceste rezultate sunt de domeniul fantasticului pentru o nație care în urmă cu ceva timp se bucura doar să joace în compania unor granzi ai lumii fotbalului, neîndrăznind nici măcar să viseze la vreo victorie. Dar drumul feeric al naționalei micii insule nordice nu s-a oprit nici aici. Au reușit o calificare istorică la Euro 2016 unde așa cum știm regizorul portar l-a pus la respect pe Cristiano Ronaldo, unde Islanda a condus Ungaria până în minutul 88 și a tras obloanele Austriei în ultimul minut al meciului, confirmând că nu mai sunt doar o simplă cenușăreasă ci prințesa balului ce va continua dansul alături de Anglia pe care va încerca să o cucerească.

În urma acestor rezultate putem spune clar și răspicat: Da, iubim naționala Islandei! Dar iubirea trece dincolo de fotbal. Ne-am îndrăgostit de Islanda pentru că…(citește întregul articol la newsdiaspora.ro*)

  • Acest articol a fost scris pentru newsdiaspora și publicat pe data de 23/06/2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *