Despre oameniDespre viață

Despre dragoste

de Adam S. Q. David. Acum câteva zile, o fană a paginii mele şi cititoare a blogului mi-a pus două întrebări care m-au luat prin surpindere. Mi-a zis că are nevoie de răspunsuri, pentru un articol pe care-l scrie, întrebările fiind: „Ce înseamnă pentru tine dragostea?” şi „Cum trăieşti dragostea?

N-am stat să mă gândesc prea mult. Am văzut întrebările dimineața, imediat după ce m-am trezit, şi i-am dat un răspuns rapid.

 

“Ce înseamnă pentru mine dragostea?”… Posibil una dintre cele mai grele întrebări, pentru că are răspunsuri multiple şi foarte personale.

Avand mai mult de 40 de ani, am trecut prin mai multe stări ale dragostei şi cred că ea e trăită diferit de fiecare, în funcție de vârstă, de experiențe, de educație.

Dragostea este momentul în care îți săruți sufletul pereche, râsul zglobiu al unui copil, bucuria pe care o simți când strângi în brațe un cățeluş sau mângâi o pisicuță care toarce, este mirosul unei cărți noi, adierea vântului şi sunetul valurilor noaptea pe plajă, tăria verdelui din vârf de munte, un inel pe deget, două mâini împreunate, o maşină sau o casă nouă, un zâmbet de mulțumire. Toate astea ajung să fie, în momente diferite ale vieții, cele mai frumoase senzații şi sentimente pe care le trăim.

Iar dacă toate aceste momente înseamnă dragoste, ca să-ți răspund la a doua întrebare, atunci Dragostea e motivul pentru care trăim. Eu mă trezesc dimineața cu gândul să fac cate-un lucru care să mă aducă mai aproape de starea de fericire pe care mi-o oferă dragostea. Scrisul, muzica pe care o compun sau o ascult, cititul, prietenii, familia. Toate sunt dragoste pentru mine.

Iar dacă am o zi proastă, fiind un visător (chiar şi la vârsta mea ), visez cu ochii deschişi, încerc să mă gândesc la lucruri cât mai frumoase, ajut pe cineva, fac un gest frumos. Orice zi fără dragoste, e cumva degeaba. Ştiu că răspunsul meu poate suna a clişeu, dar eu chiar mă străduiesc să trăiesc ce am zis mai sus, chiar dacă nu reuşesc atât de des pe cât ar trebui. Mulțumesc, Ioana, că mi-ai adresat şi mie cele două întrebări.” 

 

Mi-a mulțumit şi ea, mi-a zis că i-am făcut dimineața mai senină şi mi-a urat lucruri frumoase.

Am scris acest scurt articol pentru că vreau să-i întorc un „mulțumesc”. Mărturisesc că prin întrebările ei a mişcat o rotiță un pic ruginită din motoraşul de visuri ce-mi hrăneşte sufletul. Deşi încerc să fac lucrurile de care scriam mai sus, le fac de cele mai multe ori inerțial. Aşa m-am obişnuit. Acțiunea s-a păstrat, dar scopul inițial s-a pierdut.

Aşa încât, am ajuns la concluzia că doar menționarea cuvântului dragoste schimbă ceva în noi, chiar şi atunci când suntem trişti, disperați, obosiți sau plictisiți de o viață monotonă.

Tocmai de-asta vreau să-i mulțumesc cititoarei pentru cele două întrebări şi să vă dau şi vouă un subiect pozitiv de gândire, să vă pun un zâmbet pe față şi să vă transmit măcar o părticică din puterea cuvântului Dragoste, prin simpla lui menționare.

O zi frumoasă!

2 comentarii la “Despre dragoste

  1. Eu vă mulțumesc pentru emoțiile plăcute prin care trec citind aceste rânduri scrise de dumneavoastră. Sper ca pe viitor fiecare dintre noi să încerce să trăiască și să exprime dragostea cât mai mult pentru avem nevoie de acest sentiment și de această trăiere intensă.
    Articolul va fi “gata“ în curând..
    O zi cât mai frumoasă și presărată cu zâmbete!

  2. Bună! Eu vă mulțumesc pentru emoțiile plăcute prin care m-ați făcut să le simt cititd aceste rânduri. Sper ca tot mai mulți dintre noi să trăiască dragostea și să o răspândească tot mai mult pentru că toți avem nevoie de ea, într-un mod sau altul.
    Articolul este aproape “gata“.
    O zi frumoasă și presărată cu zâmbete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *