Despre viață

Dincolo de nori e întotdeauna cer senin

Ṣtiu că titlul sună ca un citat motivaṭional ieftin, dar ideea nu e doar să  transmit un gând pozitiv celor care au probleme sau sunt deprimaṭi, ci are legătură cu o întâmplare personală.

Sunt meteo-sensibil ca cei mai mulṭi dintre noi. Prea multe zile de ploaie continuă îmi alterează starea de bine, îmi creează disconfort psihic, aṣa cum prea multă zăpadă, oricât de frumoasă ar fi îmi dă senzaṭia de claustrofobie.

Unul din aceste momente le-am trăit acum ceva timp când eram într-o mini vacanṭă la Viena ṣi ploua de 3 zile fără oprire, fără ca zidul de nori să se spargă măcar pentru câteva minute, pentru a lăsa lumina să pătrundă.

Deṣi se termina mini vacanṭa ṣi urma să mă întorc acasă, simṭeam ṣi o urmă de bucurie, gândindu-mă că în Bucureṣti nu voi avea parte de aceeaṣi vreme mohorâtă.

Am ajuns la aeroport unde înaintea îmbarcării am mai stat câteva ore citind ṣi privind firicelele de apă care se scurgeau fără oprire pe geamuri.

În sfârṣit am ajuns în aeronavă ṣi am decolat. Eu stăteam lângă geam, aṣa cum îmi place atunci când zbor.

După scurt timp am atins plafonul de nori ṣi au început ceva turbulenṭe. Deja fuseserăm avertizaṭi să ne punem centurile. Nimic ieṣit din comun pentru cei care au călătorit mai des cu avionul.

Cu toate astea nodul în gât ṣi presiunea din stomac existau. După câteva secunde avionul a început să tremure atât de tare încât părea că se va rupe în două. Atunci au început să se audă ṣi câteva ṭipete dintre pasageri iar eu am realizat că mă ṭineam strâns de cotierele scaunului.

Din fericire toată starea de panică ṣi confuzie s-a terminat repede ṣi brusc. Avionul a ṭâṣnit dintre nori ṣi lumina Soarelui m-a lovit profund ṣi salvator prin gemuleṭul pe care priveam.

Pur ṣi simplu, după 3 zile de ploi ṣi după neliniṣtea provocată de turbulenṭe, am simṭit calmul ṣi forṭa incredibil de mulṭumitoare a luminii solare.

Sentimentul a fost ca cel pe care-l ai atunci când te îndrăgosteṣti la prima vedere. Vezi persoana ṣi simṭi cum te furnică stomacul, inima bate mai tare ṣi te inundă o senzaṭie de satisfacṭie, ideea că acel om pe care l-ai văzut prima dată te face fericit doar pentru că există în acel moment, acolo, fără ca măcar s-o ṣtie.

Experienṭa trăită a fost ca o epifanie.

Auzim ṣi citim de multe ori tot felul de gânduri ṣi maxime care să ne ridice moralul dar atunci când trăim concret o astfel de întâmplare ajungem să realizăm adevărata forṭă benefică asupra psihicului nostru.

Da, dincolo de nori e întotdeauna senin. Ṣi faptul că am trăit asta mă face ṣi acum să realizez că oricât de apăsătoare ar fi ploile, oricât de lungi ar fi ninsorile ṣi oricât de grele ar fi vijeliile, cerul senin este mereu acolo, deasupra a tot ṣi toate.

Ar fi frumos să înṭelegem că nu Soarele e cel care din când în când îṣi mai face apariṭia ṣi pe strada noastră, ci norii sunt cei care din când în când ne fac să uităm de existenṭa lui.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *