Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep 12

Cele două recomandări de astăzi sunt un thriller realizat după o carte de succes şi un film bazat pe fapte reale.

Inferno (SUA – 2016) – Nota 6.5

inferno-2

Genul filmului: Acţiune, Aventură, Thriller

Bazat pe romanul cu acelaşi nume al lui Dan Brown, filmul are ritm şi intensitate de thriller, schimbări de situaţii şi intrigă interesantă.

Dar cei care au citit cartea vor fi dezamăgiţi de punctele importante schimbate radical faţă de roman, chiar mesajul principal fiind distorsionat.

inferno-3Aşteptările nu sunt livrate şi e posibil ca la finalul filmului să rămâi cu un sentiment de frustrare, fie pentru că nu s-a răspuns la toate întrebările, fie pentru că rezolvările au fost prea simpliste.

Tocmai de aceea vă recomand cartea în primul rând, dar dacă nu aveţi timp şi doriţi doar să vă relaxaţi în faţa unui film alert şi cu ceva suspans, atunci Inferno poate fi o alegere bună.

Pentru fanii compozitorului Hans Zimmer, trebuie spus că în acest film are alt tip de sonorităţi, muzica nefiind în general epică, orchestrală, aşa cum ne-a obişnuit, ci mai degrabă cu influenţe electronice.

Actori – 7

Muzică – 8

Imagine – 8

Scenariu – 6.5

——

 The infiltrator (SUA – 2016) – Nota 7

infiltrator-1

Genul filmului: Biografic, Crimă, Dramă

După ce am văzut Narcos, serialul realizat de Netflix, unde am aflat despre personalitatea lui Pablo Escobar, astăzi putem vedea un film bazat tot pe fapte reale, dar de data asta de pe cealaltă parte a baricadei.

Un poliţist sub acoperire scoate la iveală o operaţiune financiară frauduloasă în care e implicat acelaşi Pablo Escobar, acţiunea petrecându-se undeva în 1985.

infiltrator-2Rolul agentului este jucat excelent de Bryan Cranston (cunoscut mai mult pentru rolul din Breaking Bad)

Un film cu ceva scene plictisitoare dar care per total poate fi o alegere bună dacă ai chef de o poveste biografică din punctul de vedere al unui agent sub acoperire.

Actori – 8.5

Muzică – 7.5

Imagine – 7.5

Scenariu – 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *