Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 16

Astăzi la recomandări avem două seriale – drame, una istorică din perioada Renaşterii, a doua având acţiunea în timpul celui de-al doilea război mondial.

Medici: Masters of Florence  (Italia, UK, Franţa – 2016) – Nota 8.5

medici-2

Genul serialului: Dramă, Thriller, Istoric

În secolele XV-XVI De’ Medici a fost familia cea mai influentă din Florenţa.

Pe lângă faptul că au fost bancheri care au înfiinţat un sistem financiar modern , De’ Medici au sprijinit şi arta şi cultura, fiind unul din principalele motive ale creşterii economice şi culturale din perioada Renaşterii.

medici-3Serialul ne prezintă intrigile politice şi influenţa acestei familii începând de la Cosimo si Lorenzo de’ Medici, unele din cele mai importante nume dintre protectorii artelor.

Recomand acest film tuturor iubitorilor de istorie, artă, Renaştere, drame politice, dar şi pentru cei care iubesc Florenţa (socotit de unii drept cel mai frumos oraş din lume).

Actori – 8.5

Muzică – 8.5

Imagine – 8.5

Scenariu – 8

 

My mother and other strangers (UK – 2016) – Nota 7

mother-1

Genul serialului: Dramă

Acţiunea se desfăşoară în 1943, în timpul celui de-al doilea război mondial într-o mică localitate rurală britanică.

Familia Coyne şi vecinii se luptă cu schimbarea stilului lor de viaţă după ce armata americană îşi construieşte o bază în micul orăşel.

mother-2Un singur episod a fost difuzat până acum de BBC, dar pare un serial bine realizat şi plin de emoţie, aşa încât îl recomand celor care caută filme din genul Dramă cu parfum istoric.

Actori – 7.5

Muzică – 7.5

Imagine – 7

Scenariu – 6.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *