Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 17

Astăzi la recomandări avem un serial de acţiune şi unul de comedie, ambele apărute în 2016.

Shooter (SUA – 2016) – Nota 7.5

shooter-2

Genul serialului: Acţiune, Dramă

Bazat pe romanul de succes Point of impact al lui Stephen Hunter şi pe filmul din 2007 cu Mark Wahlberg, serialul Shooter pare, după primele două episoade, unul destul de bine realizat şi care te ţine aproape.

Ca în orice serial de gen, există clişee dar nu te deranjează pentru că povestea şi acţiunea în sine sunt bine închegate.

shooter-3Nu sunt un fan al actorului principal, Ryan Phillippe, dar, aşa cum spuneam, întreaga structură a serialului mă face să-mi doresc să aflu ce urmează.

Recomand filmul celor atraşi de genul de thrillere cu conspiraţii care pot trece cu vederea jocul actoricesc destul de slab şi clişeele (ce se pare că au ajuns puncte de plecare ale celor mai multe seriale şi nu doar elemente de umplutură cum erau altădată).

Actori – 6

Muzică – 7.5

Imagine – 8.5

Scenariu – 7.5

————-

The Great Indoors (SUA – 2016) – Nota 6.5

great-indoors-1

Genul serialului: Comedie

După 5 episoade, serialul nu are review-uri prea bune şi părerile sunt împărţite.

Chiar dacă nu se ridică la aşteptări, The Great Indoors are totuşi un subiect interesant, de unde îşi trage comicul.

Un reporter de teren care trăieşte ca un lup singuratic în mijlocul naturii, de unde inspiră cititorii cu poveştile despre traiul din sălbăticie, este obligat să-şi schimbe stilul de viaţă când este forţat să revină la munca de birou.

great-indoors-4Revista pentru care lucrează trece din print în digital iar el se trezeşte şeful unor tineri “mileniali”(generaţia celor născuţi undeva între 1980 şi 2000) într-o lume a digitalizării, a aplicaţiilor şi social-media.

Diferenţa dintre generaţii sau, mai exact, diferenţa de viziune asupra vieţii a celor două generaţii creează situaţiile comice.

Chiar dacă se putea mai mult, mai ales că intriga e foarte darnică, serialul este relaxant şi poate fi văzut ca o caricatură a noului tip de societate în care tehnologia a făcut ca lumea virtuală sa devină mai importantă decât experienţa reală a vieţii în natură.

Actori – 7

Muzică – 6.5

Imagine – 6

Scenariu – 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *