Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 19

Astăzi surprindem atmosfera britanică prin două miniserii, prima recomandată fiind, probabil, cea  mai bună realizare britanică din seriile cu detectivi ale momentului.

Sherlock (UK – 2016) – Nota 9.5

 

Genul serialului: Dramă, Mister, Crimă

Sezonul 4 din această miniserie britanică bate la uşă. Sherlock va reveni de la 1 Ianuarie 2017 aşa că nu e un moment mai potrivit să începeţi să vedeţi sau chiar să revedeţi primele sezoane, pentru că merită.

Probabil e cel mai bun serial britanic al momentului şi în fiecare dintre episoade găsim unele dintre cele mai rafinate şi bine construite scenarii pornite de la celebrele cărţi ale lui Arthur Conan Doyle.

Rar vezi un film (şi cu atât mai puţin un serial) la care să te trezeşti exclamând singur “wow!”

Cel puţin în acest caz, BBC au reuşit să surclaseze HBO ca realizare şi calitate a unei serii TV.

Benedict Cumberbatch şi Martin Freeman joacă, sau mai bine zis creează două roluri extraordinare pentru Holmes şi Watson, într-o intrigă ce este adusă din lumea Londoneză a sfârşitului de secol 19 în cea a începutului de secol 21.

Recomand  acest film celor care iubesc seriile cu detectivi şi crime misterioase şi celor cărora le place ca intelectul să le fie jucat pe degete şi răsfăţat în elegantul stil britanic.

Actori – 9

Muzică – 9

Imagine – 9

Scenariu – 9.5

————————————

Dark Angel (UK – 2016) – Nota 6.5

Genul serialului: Dramă, Thriller

Rămânem în spaţiul britanic cu o altă recomandare, de data asta cu o miniserie a cărei acţiune se peterece în perioada victoriană.

Bazată pe fapte reale, mini seria din două părţi ne spune povestea ucigaşei în serie Mary Ann Cotton, socotită prima femeie britanică ucigaşă în serie.

În această dramă putem înţelege de ce a ajuns să comită crimele şi de ce a ajuns să facă alegerile care i-au determinat soarta.

Rămâne întrebarea dacă parcursul chinuit al vieţii au transformat-o dintr-un om normal într-o criminală fără remuşcări sau dacă această tendinţă de a ucide exista deja şi ar fi ieşit la iveală indiferent de acest parcurs.

O miniserie de văzut, mai ales dacă vă place atmosfera perioadei victoriene, ce pare bine desenată în “Dark Angel.

Actori – 7

Muzică – 6

Imagine – 8

Scenariu – 6.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *