Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 21

M-am gândit că nu toată lumea vrea să urmărească Home Alone de Crăciun aşa încât filmele de astăzi sunt cu tematica Crăciunului dar mai puţin vizionate sau chiar cunoscute. Un fantasy horror finlandez  din 2010 şi o comedie horror din 2015.

Rare Exports – A Christmas tale (Finlanda 2010) – Nota 7

Genul filmului: Aventură, Fantasy, Horror

Cum ar fi dacă adevăratul Moş Crăciun ar fi găsit în adâncurile unui munte? Probabil toată lumea ar fi fericită, aşteptându-se la un bătrânel simpatic care împrăştie valuri de bunătate şi fericire.

Uite că nu e chiar aşa iar filmul ne propune un altfel de Moş, total opus ideii de bine şi frumos ce stă la baza spiritului de sărbători.

Onni Tommila, băiatul care joacă rolul principal, a devenit cunoscut Hollywood-ului în 2014 când a jucat alături de Samuel L. Jackson în filmul de acţiune Big Game.

În ambele filme a realizat cu brio două roluri excelente aşa că vă recomand Rare Exports nu doar pentru atmosfera horror de Crăciun dar şi pentru rolul pe care îl reuşeşte puştiul finlandez.

Actori – 7.5

Muzică – 7

Imagine – 6.5

Scenariu – 7

————————————–

 Krampus (SUA 2015) – Nota 6.5

Genul filmului: Comedie, Horror, Fantasy

Un băiat dintr-o familie disfuncţională, care are o zi proastă de Crăciun, este deziluzionat şi ajunge să nu mai creadă în Moş Crăciun.

Fără să ştie, acest lucru dezlănţuie forţele malefic e ale lui Krampus, o creatură care îi pedepseşte pe cei care nu cred în Crăciun.

Deşi este un film horror, Krampus are aceleaşi mesaje pozitive pe care le regăsim în filmele de gen, aşa încât poate fi recomandat celor care vor să simtă spiritul Crăciunului printr-o altă perspectivă.

Actori – 7

Muzică – 6.5

Imagine – 6

Scenariu – 7.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *