Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 23

Recomandările de astăzi sunt un serial de aventură bazat pe un best seller internaţional şi un serial din genul fantezie/mister cu uşoară tentă SF.

A series of unfortunate events (SUA – 2017) – Nota 8

Genul serialului: Aventură, Dramă

Nu am citit seria de cărţi a lui Daniel Handler (sub pseudonimul Lemony Snicket) pe care se bazează serialul dar am văzut filmul din 2004 cu Jim Carrey în rolul Contelui Olaf alături de Jude Law şi Meryl Streep.

În serialul lansat de Netflix, personajul Olaf este jucat de Neil Patrick Harris şi recunosc că, deşi mi se pare foarte funny în How I met your mother, aici am fost un pic dezamăgit la început. Dar, e drept că după mai multe episoade am început să mă obişnuiesc şi să intru în jocul propus de el.

În schimb, atmosfera apăsătoare şi absurdul ce apar deseori sunt bine redate şi fac din serial unul plin de mister şi în acelaşi timp foarte prietenos.

Muzica îi aparţine lui James Newton Howard iar tema principală este cântată chiar de Neil Patrick Harris.

Recomand tuturor celor care iubesc serialele dark, în care misterul se combină cu aventura.

Actori – 7.5

Muzică – 8.5

Imagine – 7.5

Scenariu – 8.5

———————————

Beyond (SUA – 2016)  – Nota 7

Genul serialului: Fantezie, Mister, SF

M-am uitat la serial doar pentru că există voci care spun că are ceva din celebrul Heroes ce făcea furori acum vreo 10 ani.

Există nişte trimiteri, dar foarte puţine, mai degrabă există o asemănare cu atmosfera de-acolo, dar Beyond e mai slab iar povestea are momente în care se încurcă din ce în ce mai tare fără să ofere vreo rezolvare.

Dar serialul e unul bun pentru fanii de soft SF sau Fantasy, targetul fiind în mare parte adolescenţii (YA – Young Adults – adulţii tineri, cum îi numesc anglo-saxonii).

Chiar şi cu problemele intrigii, serialul te poate ţine aproape, mai ales dacă nu ai aşteptări prea mari. E bun pentru un weekend fără emoţii.

Actori – 7

Muzică – 7

Imagine – 7.5

Scenariu – 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *