Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 24

Recomandările de astăzi sunt două comedii. Un film românesc şi un serial american recomandat publicului gay.

6.9 pe scara Richter (România – 2016) – Nota 7

Genul filmului: Comedie

Iniţial am citit şi am auzit nişte review-uri extraordinare aşa că m-am dus să văd filmul cu mari aşteptări. Din păcate, am fost decepţionat.

Există, ca la orice creaţie, atât părţi pozitive cât şi negative.

Cel mai bun lucru este că nu se înscrie pe linia mult premiatelor, dar fără public, filme minimaliste româneşti iar aici Nae Caranfil şi-a păstrat stilul. Există multe momente în care râzi pur şi simplu la glume pline de simplitate şi naturaleţe.

Maria Obretin face un rol de excepţie iar alături de ea i-aş menţiona şi pe Teodor Corban sau Maria Simona Arsu.

Părţile negative sunt însă multe şi chiar dacă o groază de cinefili români cred că un film bun se face doar cu un scenariu ok şi un regizor bun în spate, astăzi nu mai funcţionează aşa.

În primul rând, Laurenţiu Bănescu (actorul principal) este neconvingător şi are momente în care devine un pic enervant prin jocul slab. Apoi, există glume de un umor îndoielnic şi nu în sensul că “e umor pentru manelişti” ci în sensul că el nu există deloc sau e învechit.

Cât despre muzică, Nae Caranfil e unul din puţinii regizori români care au înţeles cât de importantă este într-un film, doar că sound-ul din spate (orchestra, dacă vreţi, sau cum sună instrumentele) este absolut oribil.

Acest tip de sound nu ajută deloc temele compuse chiar de Nae Caranfil şi mă trimit cu gândul la anii 90 sau şi mai departe în timp…

Cred că publicul care reacţionează pozitiv la acest film este cel de peste 30-35 de ani care poate fi fermecat mai mult de numele regizorului şi de reuşitele lui de până acum.

Cu toate astea îl recomand, pentru că e unul din puţinele filme româneşti la care te poţi duce relaxat, fără să ieşi din sala de cinema confuz şi deprimat întrebându-te “de ce te-ai dus la film în loc să ieşi la o bere”

Actori – 8

Muzică – 6.5

Imagine – 8

Scenariu – 7

The Real O’Neals (SUA – 2016) – Nota 7

Genul serialului: Comedie

Serialul ajuns la al doilea sezon are ca audienţă, în mare parte, publicul gay sau pe cei cărora le plac glumele adresate acestui tip de public.

O comedie de situaţii cu glume uşurele în care actorul principal Noah Galvin (el însuşi gay) vine de pe Broadway şi are chiar şi în acest serial moment muzicale.

Actori – 7

Muzică – 7.5

Imagine – 7

Scenariu – 6.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *