Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 25

În acest weekend, recomandările sunt două filme de animaţie pentru întreaga familie.

Moana (SUA – 2016) – Nota  8

Genul filmului: Animaţie, Comedie, Aventură

Filmul porneşte de la o poveste din mitologia Polineziană, acţiunea petrecându-se undeva în trecutul îndepărtat al uneia dintre multitudinile de insule.

Semizeul Maui fură inima zeiţei Te Whiti şi declanşează un blestem ce ajunge şi pe această insulă, unde Moana, fata căpitanului de trib, tocmai se pregăteşte să ia locul tatălui ei.

În momentul în care locuitorii descoperă că sunt condamnaţi la moarte prin înfometare, Moana ia decizia să plece în căutarea acestui semizeu pentru a-l face să repare lucrurile şi, implicit, să-i salveze pe oameni.

Filmul are două nominalizări la Oscar pentru Cel mai bun Film de Animaţie şi pentru Cel mai bun Cântec Original – piesa “How far I’ll go” a lui Lin-Manuel Miranda.

Actori – 7.5

Muzică – 9

Imagine – 8

Scenariu – 8

 ———————————————

Sing (SUA – 2016) – Nota 8

Genul filmului: Animaţie,  Comedie

Un film simpatic atât pentru copii, cât şi pentru părinţi şi bunici.

Acţiunea se petrece intr-un oraş în care locuiesc doar animale, ce se comportă ca oamenii.

Un impresar încearcă să-şi salveze de la faliment teatrul pe care-l conduce organizând un Concurs de interpretare muzicală.

Problema apare când, din greşeală, este anunţat un premiu mult mai mare decât cel pe care ar putea să-l ofere organizatorul.

Un film plin de muzică şi de animăluţe în tot felul de ipostaze haioase, în care avem în spate voci ale unor actori ca: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane (Family Guy) sau Scarlett Johansson.

Actori – 8.5

Muzică – 8

Imagine – 7.5

Scenariu – 8

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *