facebook

Două pentru weekend – ep. 26

În acest weekend, recomandările sunt două seriale S.F. bazate pe cărţi, ambele fiind destul de cunoscute în lumea iubitorilor de gen.

 The Expanse (SUA – 2015) – Nota 8

Genul serialului: S.F., Mister, Dramă, Acţiune

Bazat pe cartea lui James S.A. Corey, serialul The Expanse ajuns la al 2-lea sezon este realizat de cei de la SyFy şi este probabil una din cele mai bune producţii ale lor.

Acţiunea se desfăşoară într-un viitor relativ apropiat în care oamenii se extind în prin crearea unor colonii spaţiale sau prin teraformarea planetei Marte.

Societatea e împărţită în clase ca şi acum, existând mai multe tipuri, de la muncitorii care lucrează pe aceste staţii spaţiale şi sunt aproape muritori de foame şi expuşi pericolelor,  până la cei foarte bogaţi care încearcă să-şi ţină intactă bula de fericire în care trăiesc.

Ceea ce e captivant în film, pe lângă faptul că personajele sunt bine construite, este povestea, care te ţine în confuzie şi suspans până la a deveni obsedat să vrei să afli ce se întâmplă de fapt.

Avem un virus mortal a cărui provenienţă nu se cunoaşte, avem conspiraţii ce ar putea duce la conflicte armate între oamenii aflaţi în diferitele zone din sistemul nostru solar, avem acţiune şi o atmosferă îmbibată în mister.

Nu e Battlestar Galactica, dar cu siguranţă cei care sunt atraşi de acest gen de SF-uri ar putea urmări cu plăcere The Expanse.

Actori – 7.5

Muzică – 8.5

Imagine – 8

Scenariu – 8.5

The 100 (SUA – 2014) – Nota 7.5

Genul serialului: SF, Dramă, Acţiune

Serialul a ajuns la al 4-lea sezon şi are ca ţintă publicul tânăr şi foarte tânăr.

La aproape 100 de ani după un război nuclear care a distrus civilizaţia, oamenii care au supravieţuit trăiesc  într-o navă spaţială undeva în afara Pământului.

Având în vedere problemele care apar pe navă, cei din conducere hotărăsc ca în loc să omoare sau să ţină în detenţie 100 de adolescenţi delicvenţi, mai bine, ca pedeapsă, să-i trimită pe Pământ.

Ajunşi pe Pământ, deşi bănuiau ca nivelul de radiaţii o să-i omoare, cei 100 descoperă că lucrurile nu sunt deloc aşa cum se aşteptau.

Nu fac parte din categoria ţintă, dar serialul m-a atras încă de la început pentru că fiecare final de episod îţi deschide uşa pentru următorul, încât vrei să afli spre ce se îndreaptă acţiunea.

După ce am văzut primele sezoane, am încercat să citesc şi cartea lui Kass Morgan pe care se bazează serialul dar recunosc că n-am rezistat mai mult de câteva zeci de pagini. Pot spune că în cazul ăsta, unul foarte rar de altfel, serialul este mult mai bun decât cartea.

Deşi nu are aceeaşi profunzime ca Împăratul muştelor, recomand The 100 cu plăcere celor cărora le plac filmele cu adolescenţi care îşi creează singuri o mini-societate şi sunt puşi în faţa unor alegeri  extrem de dificile, care duc la viaţă sau moarte.

Actori – 7.5

Muzică – 7.5

Imagine – 7.5

Scenariu – 8

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *