Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 27

Pentru astăzi la recomandări avem un film horror/thriller din 2016 şi un serial mister/dramă cu adolescenţi, apărut în 2017.

Split (SUA – 2016) – Nota 7.5

Genul filmului: Horror, Thriller, Psihologic

Dacă M. Night Shyamalan nu mai este regizorul şi scenaristul care era numit “Copilul de aur al Hollywood-ului” după capodopera “Al şaselea simţ” (1999) măcar este un producător care cu o investiţie de doar 9 milioane de dolari (extrem de mică pentru Hollywood) a încasat după nici o lună de la lansarea filmului Split undeva aproape de 120 de milioane de dolari.

Spun asta pentru că ultimele filme scrise şi regizate de el au fost catastrofale pentru investitori.

Split este un film de mică anvergură, filmat în stilul “Saw” dar jucat extraordinar de James McAvoy  care putea primi şi o nominalizare.

Deşi se vede că a avut un buget mic, reuşeşte să te capteze într-un final. Există câteva momente de plictiseală dar, per total, ieşi plăcut surprins din sala de cinema.

Ca gen este un horror soft, aşa încât poate fi vizionat fără prea mari emoţii şi sperieturi.

Actori – 8

Muzică – 6.5

Imagine – 7

Scenariu – 7

 ————————————-

Riverdale (SUA – 2017) – Nota 7.5

Genul serialului: Mystery, Crimă, Dramă

Ajuns abia la episodul al 4-lea al primului sezon, Riverdale te captivează încă de la primele imagini prin povestea narată şi muzica excelentă de fundal.

Nu ştiu cum reuşesc americanii, dar când vine vorba de seriale cu şi pentru adolescenţi au o muzică foarte bine aleasă care aproape că povesteşte singură intriga.

Ai impresia, câteodată, că sunt mai aproape de videoclipuri decât de film sau serial.

Au spus-o Orson Wells, Spielberg sau Tarantino, în cuvintele lor, că muzica e mai importantă decât orice altceva într-un film şi poate tocmai de-aia filmele româneşti minimaliste şi statice nu au succes la public.

Pentru că un cadru lung de 3 minute în care urmărim cum cineva doar merge pe stradă, este o atrocitate dacă nu are şi muzică pe fundal…

Dar să-i lăsăm pe regizorii români să ia premii peste premii şi noi să ne ducem să vizionăm tot filmele bine făcute.

Revenind la Riverdale, serialul atinge aceleaşi clişee pentru liceeni, dar spuse în altă tonalitate. În plus, atmosfera de suspans rămâne constantă, cel puţin pe parcursul acestor prime episoade aşa încât îl recomand cu plăcere iubitorilor de gen.

Actori – 7

Muzică – 8.5

Imagine – 7.5

Scenariu – 7.5

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *