facebook

Două pentru weekend – ep. 28

Pentru că Duminică 26 februarie va fi Ceremonia de acordare a premiilor Oscar, cele două recomandări de astăzi sunt două filme din 2016 nominalizate la cel puţin o secţiune.

Vă reamintesc că Gala va fi difuzată de Digi24 şi Digi Film începând cu ora 1:00 (pe Digi Film de la 1:30)

Nocturnal animals (SUA – 2016) – Nota 8

Genul filmului: Dramă, Thriller

Filmul este al doilea din cariera de regizor a lui Tom Ford (primul fiind A single man), a cărei principală meserie este de creator de modă.

Bazat pe romanul Tony şi Susan scris de Austin Wright şi publicat prima dată în 1993, filmul are o atmosferă apăsătoare încă de la început. Sunt multe cadre lungi, dar care nu există degeaba şi  o muzică amplă excelent scrisă de Abel Korzeniowski pentru tipul ăsta de film.

Deşi ne-am aştepta la ceva plictisitor, cu cât înaintăm în poveste suntem din ce în ce mai atraşi de drama personajelor. Aproape că le simţim furia, durerea, ura sau chiar aroganţa pe care actorii o emit printr-un joc aproape impecabil.

Chiar sunt mirat că singura nominalizare este pentru rolul secundar jucat de Michael Shannon (pe care-l urmăream cu placere şi în serialul Boardwalk Empire).

Filmul este ca o poveste dură, violentă spusă într-o manieră delicată, fină. Se vede mâna unui creator de modă.

Recomand acest film pentru serile în care ne dorim să fim un pic bruscaţi de agresivitatea artei şi de tensiunea creată de o poveste bine conturată.

Actori – 8.5

Muzică – 8.5

Imagine – 7.5

Scenariu – 8


Hacksaw Ridge (SUA – 2016) – Nota 8.5

Genul filmului: Dramă, Istoric, Război

Mă bucur că Mel Gibson a revenit ca regizor. După ce a luat Oscarul în 1996 pentru filmul Braveheart, nu a mai apărut pe lista nominalizărilor până anul acesta.

Ca şi în cazul lui Clint Eastwood care la aproape 90 de ani reuşeşte să producă filme de Oscar, iată că şi australianul Mel Gibson face asta la peste 70 de ani, ambii fiind iniţial doar actori.

Hacksaw Ridge este nominalizat la 6 oscaruri, printre care Cel mai bun film, Cel mai bun regizor sau Cel mai bun actor în rol principal (Andrew Garfield).

Filmul se bazează pe fapte reale, mai exact pe povestea unui medic din al doilea război mondial ce şi-a servit ţara refuzând să ucidă pe cineva.

Este, de altfel, primul american din istorie care a primit Medalia de Onoare fără să tragă măcar un glonţ.

Doar când auzi pe ce fel de om se bazează povestea, mai ales că e un soldat din lumea reală şi nu vreun supererou din benzile desenate, îţi doreşti să vezi filmul.

Într-o lume în care personajele trebuie să aibă cât mai multe defecte pentru a fi credibile şi plăcute de public, iată că există şi unele creionate parcă din poveştile pentru copii, pe care nu le-ai putea crede reale.

Un film despre un alt fel de valori spre care poate că ar trebui să ţintim cu toţii.

Actori – 8.5

Muzică – 8.5

Imagine – 8.5

Scenariu – 8

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *