facebook

Două pentru weekend – ep. 29

Mai dedicăm un weekend filmelor care au luptat pentru un Oscar în 2017. Pentru astăzi avem două recomandări dintre cele nominalizate la categoria cel mai bun actor/cea mai bună actriţă în rol principal.

Captain Fantastic (SUA – 2016) – Nota 8.5

Genul filmului: Comedie, Dramă

Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru categoria “Cel mai bun actor”, Viggo Mortensen (cunoscut din Lord of the rings) având rolul principal.

Filmul este cumva de nişă, intră la categoria comedie socială, ideea principală fiind ironizarea societăţii consumeriste actuale.

Pare un film european şi unii critici spun că e genul de film de artă pentru elitele hipstereşti cinefile.

Vă asigur că ironia şi glumele sunt directe şi destul de simple. Nu sunt cine ştie ce problematici complexe  sau subtilităţi şi tocmai asta face ca filmul să fie excelent realizat.

Sigur că dacă ai chef de un film de acţiune sau vreun SF/Fantasy, nu trebuie să vă îndreptaţi către acest film, chiar dacă titlul ar putea sugera altceva.

Însă Captain Fantastic este o realizare de excepţie, cu un Viggo Mortensen incredibil (care împlineşte 60 de ani în 2018!). Până la un anumit moment aproape că nu-l recunoşti, mai ales dacă te gândeşti la personajul pe care l-a jucat în Lord of the rings…

Îl recomand celor care au chef de mişto-uri la adresa stilului de viaţă actual, filmul având un aer dintre cele realizate prin anii 60-70 când mişcarea hippie era în mare vogă.

Actori – 8.5

Muzică – 8

Imagine – 7.5

Scenariu – 8

——————————————————

Florence Foster Jenkins (SUA – 2016) – Nota 7.5

Genul filmului: Dramă, Comedie, Biografie

Filmul a fost nominalizat la categoria “Cea mai bună actriţă în rol principal”, protagonista fiind, nimeni alta decât Meryl Streep.

Se bazează pe povestea vieţii celei care a dat şi titlul filmului.

Moştenitoare a unei averi colosale, Florence Foster Jenkins îşi doreşte cu orice preţ să devină cântăreaţă de operă deşi este afonă.

Socotită de mulţi critici drept cea mai slabă cântăreaţă din toate timpurile, ea este poate exemplul cel mai clar că dacă ai bani poţi cumpăra orice. Chiar şi o audienţă care să te ridice în slăvi deşi eşti antitalent.

Cumva, filmul trimite la povestea lui H. C. Andersen cu împăratul gol căruia nimeni nu are curajul să-i spună că e de fapt gol.

Doar că de data asta realitatea bate imaginaţia.

Iar Meryl Streep, Hugh Grant şi Simon Helberg (cunoscut din The big bang theory) fac un trio nemaipomenit, care fac ca filmul să fie impresionant nu doar datorită poveştii ci şi jocului actorilor.

Iar despre Meryl Streep nu am decât cuvinte de laudă. Nu mulţi realizează cât de greu este să cânţi fals atunci când ai ureche muzicală.

Actori – 8.5

Muzică – 8

Imagine – 7

Scenariu – 7

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *