Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 3

Cele două recomandări de astăzi sunt pentru un serial de animație și o mini-serie britanică, ambele lansate în 2011. Probabil mulți deja le-au văzut, dar eu scriu pentru cei care nu le-au sesizat sau care le-au abandonat repede, fără să le mai dea o a doua șansă, pentru că vă asigur că merită.

Bob’s Burgers (animație – SUA – 2011) – Nota 8.5

Bobs_Burgers

 

Gen: Animație, Comedie

Serialul are 6 sezoane finalizate, a luat un premiu Emmy în 2014 și a fost preluat și de Comedy Central. Vă recomand să începeți să îl urmăriți de-acum pentru că pe 25 Septembrie va începe sezonul 7. 🙂 Așa că aveți mai mult de o lună să vedeți toate cele 6 sezoane.

Deși e un serial de animație, e adresat mai mult adulților. Protagoniștii, soț, soție și 3 copii încearcă să țină pe picioare o afacere de familie. Un restaurant – fast food ce dă și numele show-ului – Bob’s Burgers.

416-005-bobs-burgers-dawn-of-the-peckCei 3 copii au trăsături de personalitate ce îi fac super comici, mai ales în fața unor situații destinate mai mult adulților decât celor mici.

Fata cea mare, care are în jur de 13 ani, este înnebunită după fundurile de băieți, are o obsesie un pic bolnăvicioasă legată de cai sau zombi și ține un jurnal erotic. Băiatul mijlociu are în jur de 11 ani și este extrem de direct, spune lucrurilor pe nume, fapt care îl face să ajungă în situații hilare. Iar fata cea mică, de 9 ani, este probabil unul din cele mai tari personaje-copil pe care le-am văzut vreodată. Gândiți-vă la o creație între Bart și Stewie dar cu mai multă inocență pe alocuri combinată cu tendințe criminale accentuate.

Pe lângă ei sunt și cei doi părinți, o mamă căreia i se pare „cute” tot ce fac cei 3 copii indiferent de cât de rele sunt situațiile și tatăl, probabil cel mai apropiat de normalitate ca personaj.

Un film de animație excelent de care o să vă îndrăgostiți ușor, ușor, până nu veți mai putea sta fără el.

Actori – 8.5

Muzică – 8.5

Imagine – 8

Scenariu – 9

Black Mirror ( UK – 2011) Nota 8.5

383612blackmirr.f6421101527.original

Gen: SF, Drama, Thriller

Black Mirror este o mini-serie de 2 sezoane a câte 3 episoade + un episod special de Crăciun. Deși a apărut în 2011, abia anul ăsta se pare că vom vedea al 3-lea sezon, din 12 episoade, ce ar trebui să înceapă pe 21 Octombrie.

Serialul este un SF britanic, mai degrabă cu atmosferă europeană decât hollywoodiană, nerecomandat celor care așteaptă lupte epice cu roboți, în distopii apocaliptice.

Fiecare episod este de sine stătător dar ideea centrală este aceeași. Ce se întâmplă atunci când lăsăm tehnologia să se infiltreze prea mult în viețile noastre și cum ne poate influența până la a ne pierde umanitatea, emoțiile, rațiunea și chiar libertatea de a alege sau a gândi.

Screen_Shot_2014-12-01_at_2.39.58_PM.0.0Exceptând primul episod, care probabil e și cel mai slab din această mini-serie, toate celelalte se petrec într-un viitor apropiat și sunt șanse mari ca ele să devină realitate. Chiar numele serialului este o trimitere la ecranul monitoarelor ce atunci când se închid devin o oglindă neagră în care privitorii își pot vedea reflexia întunecată.

Recomand această serie pentru cei care nu vor doar să se relaxeze cu o pungă de popcorn în fața unui show ci chiar să-și pună întrebări la finalul fiecărui episod și poate chiar să privească relația om-tehnologie cu un ochi mai vigilent.

Actori – 8.5

Muzică – 7.5

Imagine – 8

Scenariu – 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *