Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 31

Recomandările acestui weekend sunt o comedie de situaţii şi un thriller bazat pe un best-seller, roman despre care am scris chiar zilele trecute.

The girl on the train (SUA – 2016) – Nota 6.5

Genul filmului: Thriller, Mister, Dramă

Am recomandat romanul Fata din tren al scriitoarei Paula Hawkins înainte de a vedea filmul şi bine am făcut.

Deşi avem o actriţă destul de bună în rolul principal – Emily Blunt – filmul nu surprinde aproape deloc lumea interioară a personajului central, care este aproape o ruină din cauza problemelor acumulate.

Ca de cele mai multe ori, cartea este net superioară filmului şi oricât de bine e creat misterul în film, se pierde din drama şi evoluţia emoţională a celor trei femei în jurul cărora se învârte totul.

Într-adevăr, cei care vor să vadă un film clasic de mister, cu tot tacâmul unui astfel de gen şi bineînţeles cu twist-ul aferent , pot viziona cu plăcere The girl on the train.

Fără discuţie recomand cartea, dar celor care nu au timp sau care pur şi simplu îşi doresc doar să vadă un film, le propun acest thriller bunicel, de mici dimensiuni, fără conspiraţii mondiale sau acţiune halucinantă dar destul de bine construit.

Actori – 6.5

Muzică – 6

Imagine – 6.5

Scenariu – 8

—————————————————————

Why him? (SUA – 2016) – Nota 6.5

Genul filmului: Comedie

Se spune de unele filme că nu sunt capodopere, nu sunt nici măcar foarte bune, dar sunt ceea ce trebuie.

Exact ăsta este genul acestei comedii care îi pune faţă în faţă pe Bryan Cranston (Breaking Bad) şi James Franco.

După un scenariu la care a scris şi actorul/producătorul Jonas Hill, filmul are o poveste clasică în care un tânăr doreşte să ceară în căsătorie o fată şi cere acceptul tatălui ei, care nu e de-acord.

Doar că tânărul nu e vreun copil educat dar foarte sărac care se îndrăgosteşte de o fată dintr-o clasă socială superioară, ci e un miliardar modern din Silicon-Valley, care trăieşte în afara regulilor de orice fel şi pare un playboy.

Din acest conflict apar situaţiile comice şi pot spune că filmul îşi atinge scopul. Te face să zâmbeşti, să te relaxezi şi să ieşi din sala de cinema cu o stare de bine.

Actori – 7.5

Muzică – 6.5

Imagine – 7

Scenariu – 6.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *