Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 35

Astăzi la recomandări avem două seriale din categoria dramă/mister aflate la primul sezon, ambele fiind bazate pe cărţi.

13 reasons why (SUA – 2017) – Nota 8.5

Genul serialului: Dramă, Mister

13 reasons why este o dramă produsă de Netflix, a cărei intrigă se desfăşoară în lumea adolescenţilor.

Pornind de la romanul cu acelaşi titlu, scris de Jay Asher, serialul urmăreşte în paralel prezentul şi trecutul din viaţa unui tânăr care încearcă să descopere de ce fata de care se îndragostise s-a sinucis.

Dar serialul nu e deloc atât de sec precum ar putea să pară la prima vedere. Nu e vorba doar de o altă dramă adolescentină ci de o poveste plină de mister în care înţelegem că fiecare alegere simplă din viaţa noastră îi poate afecta pe cei apropiaţi în moduri mult mai dureroase decât am crede.

întreagă pânză ţesută în spatele acestei sinucideri ni se dezvăluie pe parcurs printr-un joc propus chiar de cea care a ales să-şi pună capăt vieţii.

Nu spun că e mind-blowing, dar la capitolul mister îşi face bine treaba. Chiar aş spune că pe alocuri are tentă de thriller.

Chiar dacă target-ul principal al serialului sunt adolescenţii, eu recomand 13 reasons why oricărui iubitor de gen, pentru că merită.

Actori – 8.5

Muzică – 8.5

Imagine – 8

Scenariu – 8.5

———————————————————

Big little lies (SUA – 2017) – Nota 8

Genul serialului: Dramă, Mister, Crimă

Bazat pe cartea scriitoarei Liane Moriarty, serialul produs de HBO este plin de nume mari, cum ar fi Nicole Kidman, Reese Whiterspoon, Shailene Woodley sau Alexander Skarsgard.

Excelent realizat, te atrage prin stilul pe care-l propune, încă din primele minute. Aflăm că a avut loc o crimă dar nu ştim nici măcar cine a fost victima. Asta în timp ce urmărim vieţile unor mame ce îşi aduc copiii în prima zi de şcoală.

Tot ce ştim este că traseul acestor mame nu s-a intersectat degeaba iar deciziile lor, stilul de viaţă, acţiunile, duc la un moment în care are loc o crimă, totul desfăşurându-se ca într-un puzzle în care la început nu avem idee unde şi de ce ne aflăm.

Serialul promite foarte multe încă din primul episod, nu doar prin intrigă dar şi prin jocul celor 3 protagoniste.

Actori – 8.5

Muzică – 8

Imagine – 8.5

Scenariu – 8.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *