Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 36

În acest weekend recomandările sunt două remake-uri bazate pe cărţi, serialele originale fiind celebre la vremea lor. Probabil cei mai în vârstă îşi aduc aminte de succesul avut atunci, cel puţin al unuia dintre ele.

Poldark (UK – 2015) – Nota 8.5

Genul serialului: Dramă, Istoric, Dragoste

Undeva după jumătatea anilor 70, TVR difuza acest serial britanic cu un succes incredibil în România. Şi nu era vorba doar de faptul că nu era altceva de văzut ci şi că era foarte bine realizat.

Dacă facem o paralelă între cel din 1975 şi cel din 2015, cred că e destul de clar că tehnologia face ca ultima versiune să arate mai bine şi să aibă scene şi imagini spectaculoase.

Povestea e însă aceeaşi, bazată pe romanele istorice ale lui Winston Graham.

Iar dacă Robin Ellis făcea un rol principal senzaţional în varianta din 1975, putem spune că şi Aidan Turner se descurcă foarte bine în rolul lui Ross Poldark.

Nu sunt adeptul ideii că ce e mai vechi e întotdeauna mai bun şi cred că cei care pornesc să se uite la un serial refăcut doar cu gândul de a căuta greşeli faţă de varianta originală, greşesc.

Cu siguranţă acest Poldark din 2015 nu va mai putea avea succesul celui din 1975 pentru că acum avem mult mai multe opţiuni de seriale şi e din ce în ce mai greu să atingi anumite culmi, chiar dacă avem mult mai multe canale de comunicare.

Cu toate astea, varianta nouă, ajunsă la sezonul al treilea, merită vizionată pentru că are o poveste la fel de bine spusă, actori foarte buni, cadre largi cu peisaje superbe şi, în plus, aportul tehnologic net superior.

Nu mai zic de muzica excelentă scrisă de compozitoarea Anne Dudley, câştigătoare a unui Oscar.

Actori – 8

Muzică – 8.5

Imagine – 8.5

Scenariu – 8

——————————————————-

Anne (Canada – 2017) – Nota 8.5

Genul serialului: Dramă

Romanul “Anne of Green Gables” scris de autoarea canadiană Lucy Maud Montgomery şi publicat în 1908 a avut un succes atât de mare încât a avut o mulţime de ecranizări, ajungând să fie chiar şi subiectul unui musical.

Serialul “Anne” produs în 2017 este ultima realizare de până acum bazată pe această carte şi pot spune că  încă din start m-a captivat, mai ales datorită actriţei principale, Amybeth McNulty, care face un rol absolut delicios.

Subiectul este unul simplu. Povestea unei fetiţe orfane care este adoptată de o familie ce îşi dorea de fapt un băieţel, acţiunea petrecându-se undeva la sfârşitul secolului 19.

Cei care iubesc genul ăsta de seriale vor regăsi aici tot ce-şi doresc. Peisajele mirifice, viaţa de la ţară din acea perioadă, căsuţele ca din poveşti sau costumele tipice epocii.

Dar ce-l face deosebit este această actriţă de 15 ani care, aşa cum spuneam, are un joc încântător. Reuşeşte să creeze un personaj haios şi optimist până la naivitate, dar şi cu trăiri pline de emoţie şi chiar dramatism.

Actori – 8

Muzică – 8.5

Imagine – 8.5

Scenariu – 7.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *