Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 37

Recomandările de astăzi sunt două seriale SF din 2017, ambele produse de “Hulu” (o companie de video la cerere care distribuie şi produce filme, gen Netflix, HBO Go sau Amazon Prime Video)

Dimension 404 (SUA – 2017) – Nota 8

Genul serialului: SF

Serialul este o antologie SF, fiecare episod fiind, practic, de sine stătător.

Tema principală care se regăseşte în toate este tehnologia, lumea digitală şi impactul asupra oamenilor, dar nu în modul în care am văzut asta în Black Mirror, ci într-unul mai apropiat de Twilight Zone, Outer Limits sau chiar Tales from the Crypt.

Adică avem poveşti comice, cu ceva horror, cu ceva acţiune, totul într-o lume SF.

E genul de serial în care poţi vedea liniştit toate episoadele într-un weekend fără să te obosească, pentru că nu-ţi pun prea multe probleme, nu creează drame şi nici nu te atenţionează cu privire la cine ştie ce dezastre cauzate de tehnologie.

Titlul face referire la celebra eroare “404 Page not found”, ca şi cum aceste poveşti sunt dintr-o dimensiune inexistentă.

Aşa că, dacă vă doriţi un serial haios, relaxant, pregătiţi popcornul şi daţi play la primul episod. Sunt aproape sigur că vă veţi dori să le vedeţi şi pe celelalte.

Actori – 8

Muzică – 8

Imagine – 7.5

Scenariu – 8.5

——————————————————————-

The Handmaid’s Tale (SUA – 2017) – Nota 7.5

Genul serialului: SF, Dramă

Scriam despre Oasis că este un serial ce îmbină religia cu ştiinţa, lucru mai rar întâlnit în ultima perioadă printre serialele SF.

Dar “The Handmaid’s Tale” este o distopie pur religioasă, aşa încât putem spune că revine în forţă moda anilor 60-70-80 printre serialele SF.

Bazat pe romanul cu acelaşi titlu al lui Margaret Atwood (tradus “Povestea Cameristei” sau “Povestea Slujitoarei”), publicat în 1985, serialul porneşte de la o lume a viitorului în care se trăieşte sub dictatură religioasă.

Nu pot spune că subiectul mă atrage, dar există un lucru pentru care serialul merită urmărit. Şi anume atmosfera pe care o creează.

Sigur că poate deveni plictisitor la un moment dat să te uiţi la mai multe episoade doar pentru atmosferă (lucru pe care l-ai putea face mult mai uşor dacă ar fi vorba de un film), dar şi povestea începe să capete sens, după un început mai greoi.

E genul de serial care se dezvăluie lent, cu multe cadre statice şi cu un soundtrack care nu iese în faţă ci este mai degrabă folosit ca să obţină atmosfera apăsătoare în care trăieşte protagonista.

Deşi pe IMDB are 8.9, cred că e supraevaluat aşa că îl recomand mai mult celor care iubesc acest gen de SF distopic religios sau care vor să-i vadă în roluri notabile pe Elisabeth Moss sau Joseph Fiennes.

Actori – 7.5

Muzică – 7

Imagine – 8

Scenariu – 6.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *