Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 38

Recomandările weekend-ului sunt un serial fantezie/mister bazat pe cartea unui cunoscut autor contemporan şi o miniserie britanică psihologică/dramă.

American Gods (SUA – 2017) – Nota 8.5

Genul serialului: Fantezie, Mister

Uite un serial în care primul episod te ameţeşte atât de mult încât nici la finalul lui nu ştii exact despre ce e vorba.

Bazat pe cartea cu acelaşi titlu a lui Neil Gaiman, publicată pentru prima dată în 2001, American Gods conţine elemente de mitologie, trimiteri la istorie, o lume legendară cuibărită în cea a zilelor noastre.

M-am uitat la primul episod doar pentru că am citit că se bazează pe cartea lui Gaiman (unul din cei mai inspiraţi autori contemporani ai genului), pentru că scurta descriere m-a lăsat rece.

Ideea că un puşcăriaş este eliberat ca să afle că soţia lui tocmai a murit într-un accident nu e una care să mă facă să vreau să aflu mai multe.

Dar putem spune că evoluţia intrigii într-un singur episod şi densitatea informaţiei sunt mind-blowing.

Sunt convins că cei care iubesc genul şi care ştiu scrierile lui Neil Gaiman se vor uita cu plăcere la acest serial ce, deşi abia a apărut, te invită practic să vrei să-l urmăreşti mai departe.

Actori – 8.5

Muzică – 8.5

Imagine – 8

Scenariu – 8.5

—————————————————–

Born to kill (UK – 2017) – Nota 7

Genul serialului: Dramă, Psihologic

Avem un adolescent de 16 ani cu frustrările, problemele şi dorinţele lui, ce din start ne arată că nu e un tip obişnuit pentru vârsta lui.

Titlul ne spune cam care ar fi micile plăceri bolnave ale acestui personaj, altfel destul de complex.

Serialul nu este ieşit din comun, are ceva momente plictisitoare şi multe clişee. Dar rolurile protagonistului  precum şi câteva dintre cele secundare sunt foarte bine interpretate.

E un serial pe care vrei să-l vezi mai mult pentru atmosfera europeană şi deşi e destul de clar spre ce se îndreaptă, vrei totuşi să afli cum se ajunge acolo.

Recomand această mini-serie doar în cazul în care nu aveţi altceva de urmărit şi vreţi neaparat ceva de genul acesteia.

Actori – 8

Muzică – 7.5

Imagine – 6.5

Scenariu – 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *