Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 39

Recomandările de astăzi sunt două filme SF, ambele din 2017.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (SUA – 2017) – Nota 8.5

Genul filmului: SF, Aventură, Acţiune, Comedie

Mi-a plăcut Vol. 1, dar nu atât de mult încât să aştept cu nerăbdare să apară Vol. 2. Însă după ce i-am ascultat pe Dorin Lazăr şi Ovidiu Eftimie de la ICR Podcast vorbind despre el, m-am hotărât să mă duc să-l văd.

În general, cele mai multe filme gen trilogii sau serii au un prim film excelent, după care calitatea scade cu fiecare nouă parte apărută, iar fanii ajung să fie dezamăgiţi. Fie se schimbă prea mult povestea iniţială, fie apar personaje care n-au ce căuta acolo, etc.

În cazul Gardienilor Galaxiei, acest vol. 2 mi s-a părut mult mai bun decât primul. Poate pentru că ştiind deja personajele, m-am implicat mai mult în povestea propusă.

Dar nu doar atât. Reacţiile personajelor, scenariul bine scris, comicul din spatele fiecărui dialog m-au făcut să mă bucur că am ales să văd acest film, aşa încât studiourile Marvel au reuşit ce şi-au propus.

Îl recomand cu plăcere tuturor iubitorilor de SF şi al universului Marvel, dar şi celor care vor să vadă un film bine realizat, cu CGI de calitate, acţiune şi comic pe măsură.

Actori – 8

Muzică – 8.5

Imagine – 8

Scenariu – 8.5

—————————————————–

Life (SUA – 2017) – Nota 7.5

Genul filmului: SF, Horror, Thriller

Un SF Horror clasic, cu toate ingredientele acestui gen.

Şase astronauţi la bordul unei staţii spaţiale fac cercetări din care să descopere dacă există viaţă pe Marte. Găsesc un organism unicelular care evoluează într-un mod neaşteptat şi de acolo totul o ia razna.

E un film plin de clişee, dar asta nu înseamnă că e un lucru rău. Chiar dacă nu e o poveste originală, e bine dezvoltată şi oferă senzaţiile pe care le cauţi într-un astfel de film.

În plus avem actori ca Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson  sau Hiroyuki Sanada.

Un alt punct forte al filmului este muzica originală a lui Jon Ekstrand, care până acum a scris muzică cu preponderenţă pentru filme de acţiune.

Actori – 7.5

Muzică – 8

Imagine – 7.5

Scenariu – 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *