Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 43

Recomandările de astăzi sunt un serial de animaţie şi un serial comedie/dramă ce au ca bază actori, voci sau personaje din lumea stand-up comedy.

F is for Family (SUA – 2015) – Nota 8

Genul serialului: Animaţie, Comedie, Dramă

Produs de Netflix şi ajuns la al doilea sezon, F is for Family este un serial de animaţie în care Bill Burr este atât realizatorul cât şi vocea personajului principal.

Serial pentru adulţi, porneşte de la aceeaşi construcţie ca The Simpsons sau Family Guy, doar că acţiunea se petrece undeva prin anii 70, în plină criză în SUA.

Personajele sunt  mult mai legate de realitatea socială şi de problemele unei familii faţă de cele două seriale de care aminteam mai sus.

În schimb, familia este formată tot din doi adulţi, trei copii şi un câine.

Tatăl cu probleme la job sau în a-şi găsi unul, mama încercând să răzbată ca femeie în carieră, într-o perioadă plină de misoginism sau copiii cu probleme specifice vârstei lor.

Îl recomand celor care urmăresc serialele de animaţie ceva mai serioase şi celor care ştiu show-rile comediantului Bill Burr.

Actori – 8

Muzică – 8

Imagine – 7

Scenariu – 7.5

I’m dying up here (SUA – 2017) – Nota 6

Genul serialului: Comedie, Dramă

Un serial despre lumea comedianţilor din anii 70 bazat pe cartea cu acelaşi titlu a lui William Knoedelseder.

Nu este un serial care să te atragă din prima. Deşi scenografia şi atmosfera anilor 70 din SUA par a fi excelent realizate, scenariul şi actorii nu se ridică la nivelul numelui lor.

Sunt mulţi care sunt comedianţi şi în viaţa reală şi te-ai aştepta să râzi mai mult sau să existe replici mai acide, dar scenariul nu-i scoate în evidenţă.

Mai mult dramă decât comedie, are totuşi şi părţi pozitive. Pe lângă atmosfera bine conturată a acelor ani o avem în rolul principal şi pe Melissa Leo care îşi face treaba foarte bine.

Recomand serialul celor care au răbdare să aştepte mai multe episoade până să fie prinşi, cu gândul că uşor-uşor I’m dying up here va creşte în calitate.

Actori – 7

Muzică – 7

Imagine – 8

Scenariu – 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *