Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 46

Recomandările de astăzi sunt un serial şi un film din genul thriller, ambele britanice şi apărute anul acesta.

Riviera (UK – 2017) – Nota 7.5

Genul serialului: Thriller, Dramă

La doar un an de la căsătorie, soţia unui miliardar trăieşte un şoc. Nu doar pentru că soţul a fost asasinat ci şi pentru că descoperă violenţa, minciunile şi secretele murdare din spatele averii lui.

Un serial a cărui intrigă aduce mai mult cu filmele poliţiste ale anilor ’70 -’80, dar care te atrage prin labirintul informaţional pe care-l creează încă din primul episod.

Nu ştii ce se întâmplă, bănuieşti şi te aştepţi la anumite acţiuni, dar finalitatea e un pic diferită faţă de construcţia iniţială.

Practic e un thriller clasic, apropiat de un serial poliţist. Nu e o realizare de excepţie dar te poate delecta într-un weekend în care principalul scop e relaxarea.

Actori – 7

Muzică – 7.5

Imagine – 6.5

Scenariu – 7.5

——————————————————————

iBoy (UK – 2017) – Nota 6.5

Genul filmului: Thriller, Acţiune, Crimă, S.F.

Lansat pe Netflix undeva la începutul anului, filmul britanic iBoy este un thriller cu elemente de S.F.

După ce este împuşcat, adolescentul Tom se trezeşte din comă cu fragmente din smartphone-ul lui împrăştiate în cap, fapt ce îl face să dezvolte un fel de superputeri.

Actorii sunt destul de buni, unul din rolurile principale fiind jucat de Maisie Williams (Arya Stark din Game of Thrones).

Realizarea lasă de dorit, ideea ar fi putut avea o construcţie mai amplă, dar dacă luăm în calcul bugetul foarte mic (1.500.000 de dolari), atunci producătorii au reuşit chiar mai mult decât s-ar fi putut estima.

Am uitat să menţionez că se bazează pe o carte cu acelaşi titlu scrisă de Kevin Brooks, carte care s-a vândut destul de bine, ceea ce mă face să cred că e superioară filmului.

Aşadar, iBoy este un film fără efecte speciale dramatice, fără imagini epice, dar ok pentru un film de mică anvergură şi de văzut în cazul în care n-aveţi chef de vreun blockbuster.

Actori – 7.5

Muzică – 6

Imagine – 6.5

Scenariu – 6.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *