Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 48

Recomandările de astăzi sunt două filme drame. Unul cu accente comice şi cealălalt cu elemente mistery, ambele din 2017.

Before I fall (SUA – 2017) – Nota 7.5

Genul filmului: Dramă, Mistery

Bazat pe cartea cu acelaşi titlu (tradusă la noi “O zi din şapte”) de Lauren Oliver, este un film cu accente de thriller care începe ca unul clişeic adresat mai mult fetelor de liceu dar se schimbă pe parcurs într-un mod original.

Un Groundhog day modern care te îndeamnă să-ţi pui întrebarea cum ai trăi această zi dacă ai şti că e ultima din viaţa ta?

Filmul se învârte în jurul ideii de iubire, de greşeli pe care le facem voit sau nu în viaţă, de modul în care alegem să ne trăim viaţa raportat la ceilalţi.

Putem învăţa din film lucruri pe care în principiu le ştim deja, dar nu le aplicăm pentru că educaţia, ignoranţa, societatea ne fac răi chiar şi fără motiv.

Filmul a apărut pe la începutul lui 2017 şi poate fi vizionat pe Netflix.

Actori – 7.5

Muzică – 7.5

Imagine – 7

Scenariu – 7.5

————————————————————————————————-

I don’t feel at home in this world anymore (SUA – 2017) – Nota 7

Genul filmului: Dramă, Comedie, Crimă

O femeie ajunsă la depresie îşi găseşte un sens vieţii în momentul în care nişte hoţi îi sparg casa iar ea împreună cu un vecin mai dubios încep să pornească pe urmele lor.

Produs de Netflix, este un filmuleţ mai ciudat despre care am putea spune că are o atmosferă de film European. Nu vreau să intru în jocul ideilor preconcepute şi să spun că orice film mai ciudat poate fi catalogat ca European, dar filmul are mici accente pe care le vezi mai mult în filmele franţuzeşti.

E greu digerabil, plictisitor la început şi poate doar actorii te fac să fii mai aproape de personaje. Melanie Lynskey pe care o ştim din Two and a half man sau binecunoscutul Elijah Wood.

Totuşi evoluează şi devine mai interesant încetul cu încetul, aşa că dacă aveţi răbdare şi timp la dispoziţie îl puteţi urmări într-o seară ploioasă în care n-aveţi chef să ieşiţi din casă.

Actori – 7.5

Muzică – 6.5

Imagine – 6.5

Scenariu – 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *