Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 6

Astăzi la recomandări avem un serial biografic despre un baron al drogurilor și un thriller cu neonaziști în care Daniel Radcliffe joacă rolul principal.

Narcos (SUA – 2015) – Nota 9

download

Genul serialului: Biografic, Dramă, Crimă

Probabil cei care au urmărit Breaking Bad vor iubi acest serial pentru că există, pe undeva, același tip de feeling pe care îl simți privindu-l. Deși în cazul lui Narcos vorbim de viața reală a unui baron al drogurilor, de fapte istorice descrise din timpurile lui Pablo Escobar.

narcos-640x381În timpul vieții lui, la finalul anilor ’80 controla 80% din traficul de cocaină către SUA. A omorât pe oricine încerca să-i pună piedici și nu numai. Jurnaliști, judecători, candidați la președinție, polițiști. A fost responsabil și pentru atacuri teroriste cu bombă. Pe lângă asta, însă, a construit spitale și școli, a donat bani săracilor, a construit locuințe pentru ei, devenind astfel un personaj extrem de iubit de columbieni și mai ales de locuitorii orașului lui natal, Medellin.

Acest om controversat este foarte bine portretizat în Narcos așa că vă invit să urmăriți serialul

ce are deja 2 sezoane terminate și este produs de Netflix.

Actori: 9

Muzică: 8

Imagine: 9

Scenariu: 8.5

———

Imperium (SUA – 2016) – Nota 7

imperium_poster_goldposter_com_3

Genul filmului: Thriller, Dramă, Crimă

Pe Daniel Radcliffe (Harry Potter) l-am văzut în toate genurile de filme. Drame, fantasy, horror, etc. Joacă toată plaja de roluri de la cele de personaj pozitiv de gen nerd până la personaje negative cu ceva alienații mintale.

imperium-movie-trailerÎn Imperium el joacă rolul unui agent FBI un pic naiv ce se infiltrează într-un grup de neonaziști. Acest thriller are implicații socio-politice ce ne pot face să ne punem întrebări despre cum funcționează mintea în fața unor monstruozități și atrocități comise cu sânge rece de unii oameni împotriva altora.

Filmul are momente foarte tensionate și te ține aproape de ecran așa că îl recomand iubitorilor de gen dar și celor care vor să vadă un film ce pune probleme morale și etice, mai ales că trăim într-o perioadă în care extremismul pare că ia avânt și mai ales că filmul se bazează pe fapte reale.

Actori: 8.5

Muzică: 6.5

Imagine: 7

Scenariu: 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *