Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 7

Cele două recomandări de astăzi sunt un serial thriller şi un film din aceeaşi categorie.

Mr. Robot (SUA – 2015) – Nota 9

mr_robot_ver7_xlg

Genul serialului: Thriller, Crimă, Dramă

Sunt unele seriale sau filme la care mi-e greu să descriu ce sentimente îmi lasă după vizionare, iar Mr. Robot este unul dintre ele.  Are acea caracteristică “wow” tipică creaţiilor de excepţie.

Serialul urmăreşte viaţa dublă a unui programator care ziua lucrează la o companie iar noaptea este hacker. La un moment dat, este abordat de un leader al unei organizaţii secrete ce urmăreşte să  dea un cyber-attack chiar asupra companiei unde hacker-ul este angajat. Iar de-aici lucrurile evoluează mult mai departe şi mult mai interesant decât te-ai aştepta.

mr-robot-finale_article_story_largeSerialul a luat deja două “Globuri de aur”, şi a ajuns la al doilea sezon ce se va termina zilele următoare.

Îl recomand cu plăcere pentru toţi cei care îşi doresc o vizionare mind-blowing.

Actori – 9

Muzică – 9

Imagine – 8.5

Scenariu – 9.5

——————————

I am not a serial killer (SUA – 2016) – Nota 6.5

i_am_not_a_serial_killer_ver3

Genul filmului: Thriller, Crimă

Filmul urmăreşte viaţa unui adolescent de 15 ani dintr-un mic orăşel de provincie, tânăr care are tendinţe de ucigaş în serie. Acţiunea porneşte foarte greoi, dar asta pentru că se merge atât pe conflictul interior cu care se luptă băiatul cât şi pe faptele ciudate care se întâmplă în jurul lui şi pe care încearcă să le înţeleagă.

Recunosc că m-am aşteptat la mai mult înainte de vizionare, pentru că se bazează pe un roman din seria John Cleaver scris de Dan Wells (autor american care alături de Brandon Sanderson şi Howard Tayler realizează unul din cele mai bune podcasturi în engleză despre arta scrisului, pe care îl ascult cu plăcere: Writing excuses) iar cărţile lui au un imens succes pe piaţa anglo-saxonă.

Christopher Lloyd as Bill Crowley and Max Records as John Cleaver in 'I Am Not a Serial Killer'

Revenind la film, deşi durează până când acţiunea începe să te prindă, partea de final devine mult mai interesantă pe măsură ce lucrurile evoluează.

Aşa că îl recomand dacă aveţi răbdare şi nu vreţi un film plin de acţiune şi efecte ci unul în care tensiunea e creată de jocul actoricesc foarte bun al tânărului Max Records dar şi al celebrului Christopher Lloyd.

Actori – 8

Muzică – 7

Imagine – 4.5

Scenariu – 6.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *