Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 9

Pentru acest weekend vă recomand cel mai bun serial de animaţie al momentului (cel puţin conform IMDB) şi un serial britanic nou apărut.

 Rick and Morty (SUA – 2013) – Nota 9.5

rick-and-morty2

Genul serialului: Animaţie, Comedie, Aventuri

 Despre puţine seriale de animaţie poţi spune că mai au astăzi capacitatea de a te face să strigi “wow” şi de a te face să vrei obsesiv să vezi următorul episod. Mai ales dacă eşti un adult în căutarea unui serial de animaţie.

Subiectul este din start unul care atrage.

rickandmortyUn savant nebun care aduce un pic cu Einstein (şi cu Dr. Emmett Brown din Back to the future) şi care este şi bunic, trece prin tot felul de aventuri intergalactice, interplanetare şi prin lumi paralele, alături de nepotul lui de 12 ani care ajunge în situaţii neplăcute din cauza deciziilor luate de bătrânul geniu.

Subtilităţile, trimiterile către alte show-uri, glumele excelente şi stilul în care sunt construite aventurile l-au făcut să ajungă cel mai popular serial de animaţie pe IMDB.

A ajuns la al treilea sezon ce ar trebui să înceapă în curând dar, spre surprinderea mea, în România nu este atât de urmărit precum mă aşteptam.

Aşa că îl recomand cu plăcere tuturor celor care iubesc animaţia inteligentă, sf-ul, aventurile, comediile pline de ironii şi suspansul.

Actori – 9.5

Muzică – 9

Imagine – 9

Scenariu – 9.5

 ——————–

 Damned (UK – 2016) – Nota 6.5

damned

Genul serialului: Comedie, Dramă

Serialul s-a lansat chiar săptămâna asta, aşa că recomandarea mea vine după ce am văzut doar primul şi singurul episod de până acum.

E un serial britanic, cu umor mai degrabă britanic-european decât american.

Personajele lucrează într-un departament de servicii sociale, unde întâlnim (chiar şi la britanici) non-sensuri legislative şi birocraţie exagerată.

Serialul are ceva asemănări cu “The office” (mai multe cu cel britanic, bineînţeles).

Deşi a rulat doar un episod, având în vedere subiectul şi jocul actorilor cred că serialul va avea o evoluţie ascendentă.

Actori – 8

Imagine – 6.5

Scenariu – 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *