facebook

Două pentru weekend – ep. 44

Recomandările pentru weekend sunt două seriale SF/Horror mai puţin cunoscute, unul franţuzesc şi unul din SUA, ambele din 2017.

Missions (Franţa – 2017) – Nota 7.5

Genul serialului: SF

Francezii nu prea sunt prolifici când vorbim de filme sau seriale SF. Sigur că ne putem gândi la Al cincilea element sau “Lucy” sau colaborări celebre cu alte ţări care au avut ca rezultat Mister Nobody sau Resident Evil.

Dar la seriale cu greu găseşti SF-uri franţuzeşti aşa că Missions poate fi unul din rarele ocazii în care să vedem cum se descurcă pe un teritoriu aproape dominat de SUA şi UK.

Subiectul nu e original, dar frumos conturat.

Prima misiune a omenirii către Marte tocmai a ajuns la Planeta roşie. Şi deşi totul a fost bine gândit, apar probleme, iar lucrurile o iau razna.

Nici efectele nu sunt desăvârşite dar ceea ce ajută foarte mult este soundtrackul. O muzică excelentă pentru o atmosferă SF scrisă pentru Missions de Etienne Forget.

Dacă ţinem cont şi că bugetul serialului a fost de 1.500.000 de euro, adică extrem de mic, cred că francezii au reuşit să facă un serial captivant doar cu ajutorul poveştii, al jocului actorilor şi al atmosferei.

Actori – 8

Muzică – 8.5

Imagine – 6

Scenariu – 7

———————————————————-

Blood drive (SUA – 2017) – Nota 6.5

Genul serialului: SF, Horror, Dramă

Un serial care te duce cu gândul la anii 80, la o combinaţie de Dune cu Mad Max şi cu Quentin Tarantino, cu mult sânge şi lipsa apei, dar realizarea fiind la un nivel mult inferior.

Într-un viitor destul de apropiat, un fost poliţist ajunge în situaţia de a lua parte la o cursă de maşini care funcţionează cu sânge uman în loc de benzină.

E foarte colorat, cu personaje excentrice, cu multă acţiune, dar nu m-a convins foarte tare din primul episod. Sper să evolueze cumva pozitiv deşi pare previzibil.

Îl recomand mai mult celor care au timp de pierdut şi sunt mai apropiaţi de acest tip de SF.

Actori – 7

Muzică – 6.5

Imagine – 6.5

Scenariu – 6

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *