Două pentru weekend

Două seriale pentru weekend

Pentru că e weekend și unii poate vor să stea cu jaluzelele trase și să se relaxeze la un serial sau poate chiar să facă binging, recomand două seriale noi, unul din 2015 și unul de anul ăsta, 2016.

Trapped (2015) – Nota 8.5

Trapped_image_TV

Dacă motivele pentru care iubeam Islanda erau pentru peisajele glaciare, societatea aproape perfectă sau naționala lor de fotbal, iată că și la producția de seriale pentru TV stau mult mai bine decât am putea crede pentru o populație de 325.000 de oameni.

Trapped este așadar un serial islandez, la primul sezon. 10 episoade care s-au incheiat și care au lăsat o impresie excelentă.

Genul este polițist mistery clasic.

p03m8m13Avem un cadavru descoperit într-un orășel mic din nordul Islandei, o furtună ce face greoaie investigația și polițistul detectiv ce încearcă să rezolve crima dar este depășit de situație. Conflictele sunt peste tot pentru el. Sociale, cu superiorii de la centru sau chiar în viața de familie.

Scenariul nu este unul original dar atmosfera apăsătoare a serialului și emoția sunt excelent realizate încât serialul te prinde imediat . Soundtrackul e făcut de 3 compozitori, unul fiind nominalizat la Oscar, așa încât susține foarte bine starea de spirit întunecată, rece. Are ceva din True Detective sau Fargo.

Actori – 9

Muzică – 8.5

Imagine – 9.5

Scenariu – 7.5

———————————————————-

Stranger Things (2016) Nota 9

stranger-things-poster

Un serial produs de Netflix și apărut anul ăsta. Primul sezon are 8 episoade.

Genul este mistery – thriller – horror.

Acțiunea se petrece la începutul anilor ’80 într-un oraș de provincie american unde dispariția unui băiat îi ia pe toți prin surprindere. Și nu doar faptul în sine ci și forțele cu care se confruntă. Avem de toate. Creaturi, guvern cu programe secrete, puteri paranormale, etc. Mă opresc aici ca să nu dau spoilere. 😀 Mama băiatului dispărut este jucată de Winona Ryder.

close-encounters-1.w529.h352

Piesele muzicale folosite sunt excelente și toate sunt din anii ’80, unele originale, altele remixuri. Avem Clash, Joy Divison, Jefferson Airplane, Peter Gabriel, Vangelis. Iar soundtrackul original e compus în același stil al anilor ’80, cu sunete de sintetizator cu efecte specifice ale muzicii electronice.

Recomand mai ales celor care plac atmosfera gen Stephen King – Stand by me sau E.T., Goonies, X-files. Un fel de combinație Stephen King/Steven Spielberg.

Actori – 8.5

Muzică – 9.5

Imagine – 9.5

Scenariu – 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *