facebook

Nu mai loviți în sportivii români!

E clar că suntem în fața celor mai slabe rezultate din ultimii 60 de ani. Am obținut doar 5 medalii și am terminat pe poziția 47.  Dar unii jurnaliști s-au apucat să compare rezultatele de anul ăsta cu cele 53 de medalii și locul 2 în lume reușite în 1984 și au luat decizia să-i „decapiteze” pe sportivii actuali.

1-leu-1984-jocurile-olimpice-los-angeles-03984-canotaj_309_117966680fc85a65LDar întrebarea e: De ce să comparăm rezultatele de azi cu cele de acum 32 de ani?

Sunt alte generații, alte conjuncturi, practic e o altă Românie. Alte valori, alte priorități, altă determinare, alte așteptări.

Nu-l laud pe Ceaușescu pentru asta ci sistemul sportiv românesc care atunci funcționa mult mai bine. Din frică, din obsesia de a arăta că RSR e mult peste ceea ce părea a fi, din dorința sportivilor de a se remarca în SUA, nu știu. Cert e că rezultatele au fost peste așteptări. Se spunea că suntem în stare să obținem 50 de medalii și noi am câștigat 53.

Probabil o să râdeți, dar practic și anul ăsta noi am terminat un pic peste așteptări. Analiștii au estimat, înainte de Olimpiadă, că vom lua maxim 5 medalii dar niciuna de aur. Noi am terminat mai sus față de așteptări pentru că am reușit acel loc 1 la scrimă obținând astfel și o medalie de aur.

Ca să concluzionez, vreau să spun că sportivii au dat tot ce au putut și la J.O. de anul ăsta. Niciunul nu a plecat în Brazilia la plimbare, doar că lotul nostru de astăzi atâta poate. Din păcate, speranțele și așteptările noastre au fost și sunt iraționale.

Hai să nu mai lovim în sportivii noștri doar pentru că noi visăm cai verzi pe pereți. La cât de jos e sportul românesc și la cât de prost e conceput sistemul, faptul că i-am văzut luptând și chiar și câștigând 5 medalii este o realizare. Așa că întâi hai să-i felicităm pentru reușite și pentru participare în vremuri atât de tulburi pentru sportul românesc și abia pe urmă să vedem ce e rio-2016-romania-se-afla-pe-locul-32-in-clasamentul-pe-medalii-al-jocurilor-olimpicede făcut ca să ne redresăm.

BRAVO FETELOR! BRAVO BĂIEȚILOR! Capul sus și privirea înainte, către viitor! 😉

One Reply to “Nu mai loviți în sportivii români!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *