Despre artă

Două spectacole în premieră la Teatrul Nottara (18 ṣi 19 Septembrie de la orele 20)

Ṣcoala de actorie TeenMedia serbează 8 ani de existenṭă. Iar pentru asta au ales să realizeze două spectacole de excepṭie ce se vor juca pe scena prestigiosului Teatru Nottara din Bucureṣti.

Două spectacole pentru care îmi bate inima mai tare decât de obicei, nu doar pentru că sunt direct implicat ci ṣi pentru că le consider incredibile într-o lume românescă a teatrului ce pare suprasaturată de unele genuri dar care nu îndrăzneṣte să se atingă prea tare de altele.

Spun asta pentru că unul din cele două proiecte este un musical, gen greu de realizat ṣi puṭin abordat în România, având în vedere cumulul de tipuri de talente necesar, producṭia costisitoare ṣi obositoare precum ṣi viziunea de care ai nevoie pentru a duce la bun sfârṣit un astfel de proiect.

Cu toate astea, Ṣcoala de actorie pentru amatori TeenMedia a avut curajul să pornească pe acest drum, experienṭa celor 8 ani de existenṭă fiindu-le călăuză.

Musical-ul „Casting pe Broadway” nu este doar un spectacol în care se râde, se plânge, se dansează ṣi se cântă ci ṣi unul în care se transmite o emoṭie specială pe tot parcursul lui, iar tu ca spectator ajungi să te pierzi în lumea fascinantă a Broadway-ului ṣi să empatizezi cu fiecare personaj în parte.

De la repetiṭii 😀

După ce am terminat adaptarea muzicală, am simṭit ṣi eu asta asistând la repetiṭiile actorilor unde i-am văzut dansând, cântând ṣi jucând diferite caractere sub îndrumările de elită ale regizorului Cristian Bajora, sopranei Luiza Dan ṣi coregrafei Mariana Gavriciuc.

Te invit să te bucuri ṣi tu de spectacolul „Casting pe Broadway” ce va avea loc Luni 18 Septembrie la orele 20 la Teatrul Nottara din Bucureṣti.

 

 

Dacă musical-ul nu este your cup of tea atunci poṭi să vii Marṭi 19 Septembrie tot de la ora 20, la acelaṣi Teatru Nottara la cel de-al doilea proiect, „Tu alegi”.

O piesă de teatru unicat, probabil cel mai amplu proiect pentru un teatru independent de pe meleagurile noastre, numărul de personaje ajungând la 40.

Piesa este plină de mister încă de la început ṣi fiecare replică te aruncă într-un joc psihologic al vieṭii ṣi al morṭii în care vrei să afli răspunsuri la întrebările „De ce?”, „Cine?”, „Pentru ce?”.

Tot ce e mai rău din om iese la suprafaṭă să lupte cu partea bună a umanităṭii ṣi totul se întâmplă direct, fără menajamente, ca într-un comic book  unde personajul pozitiv luptă cu cel negativ într-un mod simplu ṣi foarte uṣor de înṭeles dar care te ṭine în priză pentru a afla ce se întâmplă mai departe.

Ṣi aici pot fi văzut pe afiṣ ca asistent de regie, unde alături de iniṭiatorul acestui proiect cât ṣi al celui de mai sus, regizorul Cristian Bajora, am încercat să punem în scenă o dramă în care diferenṭa între viaṭă ṣi moarte poate fi doar de un gând. De o idee. Un gest. Un cuvânt.

„Tu alegi”, Marṭi 19 Septembrie, ora 20 la Teatrul Nottara din Bucureṣti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *