Două pentru weekend

Top 5 filme din 2016

Anul 2016 a fost unul în care preponderente au fost filmele de gen dramă. Dacă publicul larg nu a fost la fel de satisfăcut ca în alţi ani, măcar o să fie bătaie mare la Oscaruri. 😀

Înainte de a începe, trebuie să spun că acest top este unul personal aşa încât trebuie tratat ca atare.

E greu să faci un top 5 când vine vorba de filme pentru că astăzi, datorită tehnologiei, sunt foarte multe filme care arată impecabil. Practic diferenţierea se face la nivel de poveste şi de actori.

Dar asta nu înseamnă că nu au fost filme ce au ieşit în evidenţă în 2016, chiar dacă nu toate au avut succes la public şi chiar dacă serialele apărute în 2016 au fost mult deasupra filmelor.

Pe lângă topul propriu-zis aş mai menţiona două filme ce mi-au atras atenţia.

Arrival (SUA – 2016)

Un film ce nu m-a încântat prea tare din cauza poveştii îmbârligate şi  a detaliilor nerezolvate (aşa cum spuneam aici) dar care, fără îndoială este o experienţă unică, mai ales văzut la cinema, aşa încât merită menţionat.

Kubo and the Two Strings (SUA – 2016)

Un film de animaţie excelent realizat, în care un băiat trebuie să localizeze o armură magică, o sabie şi o cască pentru a lupta cu un spirit malefic. Filmul este unul de aventură dar are implicări emoţionale şi pe alocuri poate fi numit şi un film de artă datorită scenariului, a muzicii şi a construcţiei grafice.

Topul 5 este foarte pestriţ. Avem musicaluri, animaţie, bazate pe comic-books şi bineînţeles drame.

  1. Zootopia (SUA – 2016)

Un alt film de animaţie al anului 2016 care a reuşit să fie de top pe toate planurile. Poveste, grafică, muzică. Prietenia dintre iepuraş şi vulpe, două personaje atât de diferite, este plină de farmec iar cei care au scris scenariul au fost foarte atenţi ca şi cei mici dar şi adulţii să poată învăţa ceva.

  1. La La Land (SUA – 2016)

Nu sunt un mare fan al musical-urilor, dar cel puţin din punct de vedere al muzicii La La Land este o realizare de excepţie. Un film romantic în care doi tineri (Ryan Gosling şi Emma Stone) încearcă să atingă succesul în Los Angeles-ul zilelor noastre, el fiind un muzician ce iubeşte jazz-ul iar ea o actriţă aspirantă. Dacă vă plac musical-urile romantice, La La Land poate deveni unul din filmele preferate. Cu siguranţă va obţine multe premii.

  1. Deadpool (SUA – 2016)

O comedie bazată pe comic-books pe care, cu siguranţă, au văzut-o cei mai mulţi dintre noi. Un       personaj diferit faţă de super-eroii cu care ne-am obişnuit, situaţii comice şi ironii pe care nu le întâlneşti foarte des în genul ăsta de filme. Fără discuţie unul din cele mai ieşite din tipar filme bazate pe comic-books, motiv pentru care se află pe poziţia a treia a acestui top.

  1. Moonlight (SUA – 2016)

Mulţi au spus că ăsta ar fi filmul anului 2016. Alţii au zis că va primi multe oscaruri dar nu pentru că ar fi vreo realizare deosebită ci pentru subiectul tratat. Filmul este despre lupta şi suferinţa unui tânăr gay din comunitatea afro-americană din Miami.  Nu ştiu dacă în România va fi bine primit şi nu cred, având în vedere conservatorismul până la habotnicie a societăţii noastre, dar asta nu face ca filmul să fie mai puţin valoros, mai ales prin mesaj.

  1. Manchester by the Sea (SUA – 2016)

Prima poziţie a topului e tot o drama ce probabil va împărţi premiile cu Moonlight. După ce tatăl unui adolescent moare, unchiul băiatului este rugat să aibă grijă de acesta. Casey Affleck face un rol memorabil alături de Michele Williams. Un film plin de tensiune şi sensibilitate ce poate stârni reacţii emoţionale aproape tuturor privitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *