Două pentru weekend

Top 5 seriale apărute în 2016

Foarte multe seriale din 2016 sunt bine realizate şi au ceva de spus. Deşi sunt la primul sezon, unele dintre ele au reuşit să lase o impresie atât de bună încât îţi pare rău că mai trebuie să aştepţi un an până la următorul sezon.

Dar cred că unele au depăşit aşteptările şi merită să existe într-un top, chiar dacă e subiectiv şi ţine mai mult de gusturi.

Înainte de a prezenta cele mai bune 5 seriale apărute în 2016, am două ce trebuie menţionate, chiar dacă nu au atins topul propriu-zis.

 Preacher (SUA – 2016)

Un serial din genul fantasy – dramă ce are de toate pentru iubitorii genului. Vampiri, religie, bine şi rău în sensul de înger şi demon, Cuvântul lui Dumnezeu, suflet rătăcitor şi forţe supranaturale. Şi să nu uit, e bazat pe dc comics.

This is Us (SUA – 2016)

O dramă – comedie ce are ca punct de plecare un lucru foarte simplu şi intrigant. Cum ar fi ca oamenii care au aceeaşi zi de naştere să aibă destine apropiate, să fie cumva legaţi prin nişte “fire” invizibile iar deciziile lor să fie asemănătoare?

Dincolo de ideea de bază, serialul este unul din cele mai „umane” şi pline de emoţie show-uri ptr TV. Chiar dacă nu vă place genul, puteţi urmări pilotul. E ca un film în sine.

Şi iată şi cele 5 seriale care au intrat în top.

  1. American Crime Story (SUA 2016)

Un serial în care fiecare sezon se desfăşoară în jurul vieţilor unor criminali celebri. Primul sezon este despre O.J. Simpson.

Cuba Gooding Jr. face un rol excelent alături de John Travolta, Sarah Paulson sau David Schwimmer. Iar cazul lui O.J. Simpson nu este celebru doar pentru crima în sine ci şi pentru cum a decurs întreaga operaţiune în care a fost implicată şi polţia din L.A.

  1. StartUp (SUA – 2016)

Un thriller foarte bine structurat în care vedem cum 4 oameni diferiţi, necunoscuţi, ajung să se unească în spatele aceleiaşi afaceri printr-o investiţie cu sau fără voie.

Martin Freeman face un rol incredibil care sincer, mă face să realizez cât de subapreciat este acest actor complex care poate intra în pielea multor personaje total diferite. Lucru rar întâlnit, chiar şi printre mulţi actori “de oscar”.

  1. The Crown (UK – 2016)

Un serial istoric de dimensiuni epice în care vedem începuturile domniei Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

O drama excelentă în care atât actorii cât şi locaţiile, costumele şi nu în ultimul rând muzica (Hans Zimmer şi Rupert Gregson Williams) fac un spectacol total.

  1. Stranger things (SUA – 2016)

Am rămas super încântat când am văzut serialul pe Netflix şi dacă n-ar fi apărut cel de pe prima poziţie aş fi spus că acesta e de departe cel mai bun din acest an. De altfel am scris despre el în chiar primul episod din recomandările “Două pentru weekend”.

  1. Westworld (SUA – 2016)

Cred că fără discuţie senzaţia acestui an printre seriale a fost Westworld. E un remake după cel scris şi realizat de Michael Crichton în 1973 (mai multe detalii găsiţi aici) dar mult mai complex. Dialogurile, intriga, acţiunea, actorii, muzica lui Ramin Djawadi (cel care a compus şi pentru Game of Thrones) sunt impecabile.

Chiar dacă nu vă place sf-ul e păcat să nu urmăriţi acest serial unde problematica propusă e posibil să devină realitate în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *