Dintre sute de coperte

Dintre sute de coperte (18) – Un bărbat ṣi o femeie de Jojo Moyes

Nu sunt un fan al romanelor de dragoste. Îmi amintesc că prin anii ’90 când eram la liceu, mă uitam cu ceva dispreṭ la cei care citeau Sandra Brown prin tramvai sau metrou. Am încercat să citesc ṣi eu, ca să văd de ce atâta lume este disperată după respectiva autoare ṣi mi s-a părut o porcărie.

Astăzi, după 20 ṣi ceva de ani m-am apucat să citesc un alt roman din categoria romance ṣi pot spune că Jojo Moyes este mult peste Sandra Brown ca stil de scriitură. Ṣi aici există puseuri erotice dar autoarea britanică nu scrie doar pentru a crea senzaṭii sexuale primare ci pentru a relata poveṣti de viaṭă ce conṭin iubire, dezamăgire, probleme de diferite feluri, de la cele ale unei mame singure care se chinuie să-ṣi crească doi copii până la cele financiare.

Chiar dacă povestea de iubire pare simplă, ea are linii sinuoase, cu puncte de maxime emoṭii pozitive ce alternează cu mici dezastre interioare.

Dacă unii scriitori scriu foarte simplu despre lucruri complexe, Jojo Moyes scrie complex despre lucruri simple. Probabil faptul că e ṣi jurnalistă a ajutat-o să scrie în aṣa fel încât să nu te plictisească, nici măcar atunci când descrie niṣte acṭiuni extrem de banale.

Cu siguranṭă o mai ajută ṣi faptul că locuieṣte cu soṭul ṣi cei trei copii la o fermă din Essex, Anglia, unde ṣi scrie, locul, peisajele ṣi liniṣtea fiind considerate perfecte pentru un scriitor.

Recomand Un bărbat ṣi o femeie celor care iubesc genul dar ṣi celor care vor să încerce această categorie de roman, măcar ca experienṭă.

Un comentariu la “Dintre sute de coperte (18) – Un bărbat ṣi o femeie de Jojo Moyes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *