Despre viață

Vara dormim puțin, da’ visăm mult.

111Deși nopțile sunt mai scurte, iar noi alergăm printre luminile artificiale până când răsăritul ne explodează pe retină, vara este anotimpul în care visăm cel mai mult. Vara se trăiește la maxim și ai spune că nu mai e timp pentru visare. Dar nu vorbim de visele de noapte, regăsite printre dicționare freudiene, pline de simboluri mistico-sexuale. Vorbim de visurile pe care le avem atunci când suntem treji. De visurile-proiecții hrănite de imaginație atunci când suntem cu ochii larg deschiși.

Vara, o fată visează înainte de a ieși în club că va cunoaște prințul călare pe un cal alb da’ sfârșește în parcarea din spate cu țăranu’ suprem al serii (de care se mai și îndrăgostește). Iar băiatu’ iese în club visând că în seara asta o să facă marele pas, dar sfârșește beat și trist în gașca lui de prieteni. Pentru că, na! Ea e în parcarea din spate… După ani, ea încă mai speră că țăranu’ o să se schimbe, el încă mai crede că ea o să-l lase pe țăran.

În nopțile călduroase de vară, după multe sticle de bere pe vreo terasă, ne spunem cum zilele următoare ne vom înjura șeful și ne vom băga picioarele în el de job. Bineînțeles, visând că peste 10 ani vom locui pe o insulă și vom fi proprii noștri șefi burdușiți de bani. Și ce se întâmplă? Mai trece un an, mai vine o vară și tot despre cât de idiot e șeful nostru vorbim. Același sau altul.beer-932729_960_720

Și mamele visează vara cu ochii deschiși. La 30-35 de ani stau pe plajă și se gândesc cum o să-și înceapă o super carieră peste vreo 10-15 ani „după ce mai cresc ăștia mici”… De tați ce să mai zicem? Pe la 45 de ani, un tată plictisit de viața de familie se îndrăgostește într-o seară de vară de vreo puștoaică (cu 2-3 ani mai mare decât fiica lui) și e convins că și ea e super îndrăgostită de el și că ăsta e singurul motiv pentru care îi stă alături.

 

Că o fi de la căldură, de la bere, de la oboseală sau de la valuri, cert e că vara visăm mult da’ prost. Iubirile de vară nu durează, planurile n-ajung nicăieri, discuțiile sunt degeaba.

Și totuși iubim vara. Mai mult ca orice alt anotimp. De ce? Pentru că vara înseamnă vacanțe, concedii și distracție dar mai ales speranță. Vara îți dă impresia că timpul poate să stea în loc și că tu ești un super-erou care poate ajunge oriunde, oricând și poate face orice. Vara ne simțim puternici. Ne simțim stăpânii propriilor destine. Vara totul este posibil.

ocean-1070536_960_720

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *