facebook

Final de înscrieri la 𝑊𝑜𝑟𝑑𝑠 & 𝑄𝑢𝑎𝑟𝑎𝑛𝑡𝑖𝑛𝑒

Words & Quarantine a venit ca o necesitate de a sprijini într-un moment de criză, o nişă lăsată aproape în derivă de cei în măsură să ia decizii.

Deşi sprijinul are şi un element financiar, am considerat că extragerea unor lucruri pozitive dintr-un eveniment negativ este mai important atât pentru psihicul celor forțați să stea închişi, cât şi pentru menținerea creativității celor care sunt sau vor să devină scriitori.

Pentru că grupul Best Books a fost creat în special pentru cei care iubesc thrillerele şi tot ce se învârte în jurul acestui gen, am mers pe ideea ca lucrările să facă parte din acest gen sau să aibă elemente specifice thrillerului.

De ce o limită de 3500 de cuvinte? Pentru că acest concurs a fost creat special pentru această perioadă de 2 luni, timp îndeajuns de lung pentru a scrie o povestire, dar mult prea scurt pentru o lucrare mai amplă. Poate că pe viitor, în cazul unei viitoare ediții, vor fi mai multe categorii.

Având în vedere că pe 15 Iunie s-au terminat înscrierile, voi lăsa aici câteva date statistice.

Au fost înscrise 71 de lucrări, dintre care 5 din Republica Moldova (fapt care mă bucură enorm, având în vedere că îi iubesc pe frații noştri şi sper ca într-o zi să nu mai avem granițe, dar asta ar fi altă discuție).

Mai mult de jumătate dintre autori au sub 23 de ani, mulți dintre ei fiind la primul concurs de acest gen sau chiar la prima lucrare scrisă, fapt care iar mă bucură. Practic, concursul şi-a atins scopul.

Dacă luăm în calcul că nu a avut o promovare specială şi că este la prima ediție, concursul este un succes (îmi amintesc că acum vreo 3 săptămâni erau doar 9 înscrişi şi mă întrebam „oare ajungem la 15-20 de participanți?”).

Mulțumesc tuturor celor care au trimis lucrări şi deşi ştiu că cei mai mulți vor fi dezamăgiți de rezultate (doar 10 vor ajunge în finală), personal cred că toți cei care s-au înscris au avut ceva de câştigat. Fie că şi-au depăşit o frică, fie că au terminat o primă lucrare, fie că şi-au pus creativitatea la muncă, etc.

Vreau să-i mulțumesc încă o dată lui Gabriel Stratulat pentru minunatul afiş al concursului şi celor care fac parte din juriu alături de subsemnatul (Ioana Trif, Anca Adriana Rucăreanu, Georgiana Ionescu, Emil Călinescu, Marius Andrei, şi Alex Presler)

Acum urmează ca la începutul lunii August să se afle cei 10 finalişti, apoi se vor publica cele 10 lucrări de unde publicul cititor va alege un câştigător (premiul pentru popularitate – 200 de lei). Premiile juriului sunt – 500, 400, 300 plus 2 mențiuni a câte 100 de lei.

De asemenea, 3 norocoşi dintre cititorii care vor participa la vot, vor fi şi ei recompensați cu câte o carte.

Câştigătorii vor fi anunțați pe 15 August, iar premiile trimise în maxim 30 de zile de la anunț.

Mult succes tuturor!

One Reply to “Final de înscrieri la 𝑊𝑜𝑟𝑑𝑠 & 𝑄𝑢𝑎𝑟𝑎𝑛𝑡𝑖𝑛𝑒”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *