Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 10

Pentru acest weekend avem două miniserii poliţiste, una excelentă realizată de britanici şi alta produsă de australieni.

Happy Valley (UK – 2014) – Nota 9

happy-valley-21

Genul serialului: Dramă, Crimă, Thriller

Serialele TV au ajuns să fie de multe ori mai bune decât filmele de lung metraj pentru cinema. Actori excelenţi, imagine impecabilă şi scenarii excelent scrise, care te ţin alături de poveste, dornic să ştii ce se întâmplă mai departe.

Este şi cazul acestei mini-serii britanice care are o intrigă ce, la început, nu pare spectaculoasă.

O poliţistă în jur de 50 de ani, dintr-o localitate de provincie britanică se luptă cu problemele oraşului, droguri, corupţie, depravare, dar şi cu drama vieţii personale, căreia cu greu îi face faţă.

happy_valley-31Un eveniment neaşteptat are loc, iar poliţista (jucată extraordinar de o actriţă mai puţin cunoscută – Sarah Lancashire) intră într-un  puzzle complex de întâmplări dramatice, pe care încearcă să-l rezolve.

Primul episod e ceva mai aşezat, dar serialul escaladează incredibil încât stai lipit de scaun cu respiraţia tăiată, aşteptând paşii următori pe care îi face acest personaj feminin foarte natural construit.

Nu e un film cu supereroi, superefecte sau explozii hollywood-iene, dar este atât de bine jucat şi realizat încât creează starea de tensiune doar din poveste.

Actori – 9.5

Muzică – 8.5

Imagine – 9

Scenariu – 9.5

 

Deep Water (Australia – 2016) – Nota 6.5

deep-water-1

Genul serialului: Crimă, Poliţist

O miniserie produsă de australieni care respectă reţeta genului poliţist, dar care nu debordează de originalitate.

E adevărat că a apărut de câteva săptămâni şi până acum au fost difuzate doar 2 episoade (din cele 4 ce fac parte din primul sezon) aşa încât nu se pot trage concluzii în totalitate relevante.

Ca idee, un tânăr homosexual este ucis în propriul apartament iar de-aici detectivii intră pe o pistă ce pare că se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, cu implicaţii nebănuite iniţial.

deep-water-2Îl recomand celor care iubesc genul în care 2 detectivi pun cap la cap indicii ce duc la rezolvarea unor crime, dar fără să aibă prea multe aşteptări din partea serialului.

Aşadar un poliţist clasic, doar că realizat de australieni.

Actori – 6

Muzică – 6

Imagine – 7

Scenariu – 5.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *