Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 11

Astăzi tema principală este SF-ul, cele două recomandări fiind un serial nou produs de HBO şi un film cu buget redus dar bine construit.

Westworld (SUA – 2016) – Nota 9

westworld-2

Genul serialului: SF, Drama, Western

Serialul este produs de HBO, fapt care din start îl recomandă ca fiind foarte bine realizat.

Se bazează pe filmul cu acelaşi nume scris şi regizat de Michael Crichton în 1973.

O populaţie de androizi trăiesc într-un orăşel  construit artificial ce are ca tematică vestul sălbatic. Iar singura lor “îndatorire” este să-i distreze pe vizitatorii reali care plătesc pentru a trăi experienţe cât mai aproape de realitate în aceste lumi create, practic, ca nişte parcuri de distracţie tematice.

“Hardul de stocare” a datelor – memoria androizilor este resetat după fiecare aventură dar lucrurile încep să se complice când apar erori de funcţionare.

westworld-4Pe lângă actorii excelenţi ca Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden sau Jeffrey Wright  şi soundtrackul este de excepţie.

Nu doar muzica originală compusă de Ramin Djawadi (cel care a scris celebrul soundtrack din Game of Thrones) dar şi muzica adiacentă, ca de exemplu o variantă orchestrală a piesei “Paint it black” a celor de la Rolling Stones, ne dau fiori de emoţie pe şira spinării.

Actori – 9.5

Muzică – 9.5

Imagine – 9

Scenariu – 8.5

——

ARQ (SUA – 2016) – Nota 6.5

arq3

Genul filmului: SF, Thriller

Undeva în viitor, un cuplu blocat într-un laborator intră într-un loop temporal provocat de o maşinărie ce era construită pentru a avea alte utilităţi şi nu cea de “maşină a timpului”.

arq2Deşi ideea e ofertantă, finalul e un pic dezamăgitor. Cu toate astea filmul e interesant ca şi construcţie, reuşind cu un buget foarte mic să-ţi capteze atenţia.

Nu e recomandat celor care iubesc SF-ul epic, de mari proporţii, plin de efecte speciale, ci mai degrabă unui public care vrea să fie intrigat de poveste şi de evoluţia ei.

Actori – 7

Muzică – 6

Imagine – 7.5

Scenariu – 6.5

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *