Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 8

Astăzi la recomandări avem un thriller şi o dramă biografică.

The good neighbor (SUA – 2016) – Nota 7

HyperFocal: 0

Genul filmului: Thriller

Doi liceeni încearcă să-şi arate originalitatea şi creativitatea prin realizarea unui documentar mai ciudat în care implică un vecin care n-are nicio idee că este “personajul principal” al proiectului.

Cei doi tineri instalează aparatură în casa vecinului (interpretat de James Caan) cu ajutorul căreia încearcă să-i creeze iluzia că ar fi bântuit. Bineînţeles filmând totul cu camere ascunse în casa lui..

the-good-neighbour-movie-trailer-0Lucrurile nu se desfăşoară exact cum se aşteptau cei doi manipulatori machiavelici şi duc către un final neaşteptat.

Filmul ar fi putut fi mult mai interesant având în vedere că ideea de bază e foarte promiţătoare.

Dar respectă detaliile specifice genului thriller şi creează suspans atât cât e nevoie să vrei să-l urmăreşti mai departe.

Îl recomand atât celor care vor să vadă un film cu ceva mister dar mai ales celor care iubesc genul filmat din perspectivă proprie, ca un documentar.

Actori: 7.5

Muzică: 5.5

Imagine: 6

Scenariu: 7.5

————————–

Genius (SUA – 2016) – Nota 7.5

genius-2016-52507

Genul filmului: Biografic, Dramă

Un film despre viaţa unui editor de carte al editurii Scribner, undeva în America anilor 30. Ce poate fi mai plictisitor decât viaţa unui om cufundat în cărţi? Şi totuşi, cel despre care vorbim a fost un om plin de viziune.

Maxwell Evarts Perkins (jucat de Colin Firth) i-a descoperit  pe F. Scott Fitzgerald şi Ernest Hemingway precum şi pe Thomas Wolfe (jucat de Jude Law), acesta din urmă fiind unul dintre cei mai rebeli scriitori atât ca exprimare literară cât şi ca stil de viaţă.

l-php_Cei doi au o relaţie specială, apropiată mai degrabă de una tată-fiu decât de editor-scriitor, ceea ce dă savoare filmului.

Rolul iubitei şi protectoarei lui Thomas Wolfe, Alice Bernstein este interpretat de Nicole Kidman.

Aşadar un film cu nume mari din cinematografie, despre viaţa unor nume mari din literatură.

Actori: 9.5

Muzică: 7.5

Imagine: 8

Scenariu: 6.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *