facebook

Words & Quarantine – Concurs de thrillere

Salutări tuturor celor care iubesc să se exprime prin cuvinte scrise!

Trăim vremuri ciudate, care prin unicitatea lor ne fac să ne simțim confuzi. Sunt vremuri în care o putem lua razna din cauza singurătății şi a depresiilor sau în care putem trăi cel mai creativ moment al vieții noastre. Eu consider că suntem într-un moment unic de introspecție şi creativitate şi sper ca prin acest concurs să ajut o parte din comunitatea celor care iubesc să se exprime prin cuvinte scrise, să nu o ia razna şi să folosească această izolare într-un mod pozitiv.

Acest concurs a fost gândit pentru ca cei care nu-şi găsesc motivația să pună mâna pe tastatură şi să-şi pună imaginația la lucru. În momente ca acestea e nevoie de imaginație, atât pentru creatori cât şi pentru ceilalți, realitatea devenind un loc periculos.

Înainte de a trece la descrierea concursului propriu-zis, vreau să-i mulțumesc foarte talentatului Gabriel Stratulat (Gabriel Stratulat’s Art) care a creat originalul afiş al acestui proiect.

„Words & Quarantine” este un concurs de povestiri – thrillere. Este organizat de Best Books şi delaadamzicere.ro şi se adresează oricărui scriitor publicat sau nu, cu vârsta minimă de 16 ani.

Lucrările trebuie să fie din genul thriller (pot fi thriller romance, thriller horror, thriller sf, thriller politic, thriller polițist, thriller fantasy, etc, dar să aibă elementele de thriller), să nu mai fi fost publicate şi să aibă maxim 3500 de cuvinte. Trebuie să fie scrise cu diacritice şi să fie în format .doc sau .docx, nu pdf.

Fiecare participant se poate înscrie cu 1 singură lucrare (indiferent dacă autorul are mai multe pseudonime).

Data limită de înscriere este 15 Iunie 2020 ora 23:59.

Lucrările, împreună cu o scurtă descriere a autorului (un scurt CV cu nume, prenume, vârstă, profesie, etc) vor fi trimise la adresa de email contact@delaadamzicere.ro Titlul emailului trebuie să conțină titlul lucrării şi numele autorului.

Lucrările trebuie să fie în limba română, indiferent de țara de origine a autorului.

 

Etapele de desfăşurare ale concursului:

15 aprilie – 15 iunie: înscrierile în concurs

16 iunie – 3 august: alegerea celor 10 lucrări finaliste

4 august – 14 august: publicarea celor 10 lucrări finaliste pe site-ul www.delaadamzicere.ro unde vor participa pentru premiul de popularitate, adică o lucrare aleasă de cititori (separat de premiile juriului – iar dacă va fi tot una dintre cele alese de juriu, premiile se vor cumula)

15 august: anunțarea tuturor câştigătorilor

Pe lângă premiile juriului vor vor fi şi 3 premii în cărți pentru cititori. Mai exact, cei care vor participa la alegerea câştigătorului pentru premiul de popularitate (în perioada 4-14 august) vor intra într-o tragere la sorți, de unde se vor alege 3 câştigători.

Premiile (oferite de Best Books şi delaadamzicere.ro) vor fi după cum urmează:

 

Premiul I: 500 de lei

Premiul II: 400 de lei

Premiul III: 300 de lei

Mențiune: 100 de lei

Mențiune: 100 de lei

Premiul pentru popularitate (al cititorilor): 200 de lei.

 

3 premii (câte o carte) pentru 3 cititori norocoşi dintre cei care vor participa la vot în perioada 4-14 august.

Premiile vor fi trimise în maxim 30 de zile de la anunțarea câştigătorilor.

 

Vreau să mulțumesc pentru participarea în acest proiect şi celor din componența juriului, unde găsim de la poeți şi specialişti în proză scurtă până la scenarişti, bloggeri şi chiar autori:

 

Ioana Trif

Anca Adriana Rucăreanu

Georgiana Ionescu

Emil Călinescu

Marius Andrei

Alex Presler

Adam S. Q. David

 

Pentru orice întrebare, nelămurire sau mai multe detalii îmi puteți scrie un email la aceeaşi adresă – contact@delaadamzicere.ro sau îmi puteți trimite mesaj pe paginile delaadamzicere.ro sau adamsqdavid sau insta: adamsqdavid.

 

Mulțumesc şi mult succes!

3 Replies to “Words & Quarantine – Concurs de thrillere”

  1. Iaca, am scris si eu pentru concurs o poveste si ce sa vezi… nu am citit cu atentie ”maxim 3500 de cuvinte”, povestea mea avand peste 9000 si am lasat-o balta in ziua cand sa trimit mail. Asa ca astept cu nerabdare urmatorul concurs. Succes tuturor participantilor!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *