Două pentru weekend

Două pentru weekend – ep. 5

Pentru acest weekend cele două recomandări sunt un serial horror cu adolescenți și o comedie/dramă ce are ca punct de plecare războiul și afacerile din jurul lui, poveste bazată pe un fapt real.

Dead of Summer (SUA – 2016) – Nota 6.5

6a8d80b9-e867-4965-a8f9-5b452a45614e

Genul serialului: Horror, Mister, Dramă

Dacă aveți chef de un serial cu adolescenți, plin de clișee și previzibil dar foarte relaxant atunci puteți alege Dead of Summer, al cărui prim sezon de 10 episoade s-a terminat de curând.

Observ că se produc din ce în ce mai multe seriale cu vibe de anii ’80. Unele arată foarte bine, cum e cazul serialului Stranger Things (recomandat aici). În schimb, altele sunt realizate mai superficial, cum e și cazul acestuia.

E AI GAROTINHO POSSO PEGAR UMA FATIA (1)Acțiunea se petrece la finalul anilor ’80, într-o tabără de vară. Pădurea ciudată și lacul misterios sunt nelipsite. Povestea e asemănătoare cu unele din serialele de duzină ale acelor ani, iar stilul de filmare și soundtrack-ul încearcă să păstreze cât mai precis atmosfera serialelor de gen. Până și personajele au aceeași lipsă de contur, așa că deja cam știți la ce să vă așteptați.

V-ați putea întreba de ce îl recomand. 🙂 Păi mă gândesc că mai sunt zile în care nu ne dorim ceva profund și cu multe subînțelesuri ci ceva ușor. Fără pretenții. Așa că, enjoy! 🙂

Actori: 6.5

Muzică: 9

Imagine: 6.5

Scenariu: 6

——————————————————————-

War Dogs (SUA – 2016) – Nota 7

1467347079-war-dogs

Genul filmului: Comedie, Dramă, Crimă

Filmul ne arată cât de ușor se pot face bani din vânzările de arme, chiar și de către doi tineri de 20 și ceva de ani, dacă ai conexiunile necesare. Cât de multe miliarde pompează în armată statul american dar și linia subțire pe care pășesc toți cei care intră în acest tip de afacere.

War Dogs nu se ridică la nivelul filmului Lord of War (2005) cu Nicolas Cage, care are cam același subiect și pe care, de asemenea vi-l recomand. War Dogs rămâne la nivel soft, de comedie, iar problema morală, de a vinde arme, a celor doi tineri afaceriști nu este prea mult scoasă în evidență.

wardogs0021Scenele din film care ar trebui să se întâmple în Albania sunt filmate în România, dar nu asta e enervant, pentru că se practică (și scenele din Captain America: Civil War (2016) ce ar fi trebuit să se desfășoare în România au fost filmate la Berlin). Enervant a fost că presupușii albanezi vorbeau românește. :))

Oricum sunt și actori români alături de Jonah Hill, Miles Teller și Bradley Cooper, rolul secundar cel mai important avându-l Gabriel Spahiu.

Actori – 7

Muzică – 7

Imagine – 6.5

Scenariu – 7.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *