facebook

Două pentru weekend – ep. 50

Pentru acest weekend avem două seriale de excepţie, dintre care unul bazat pe o carte, ce sigur vor avea multe sezoane pe viitor.

Ozark (SUA – 2017) – Nota 9

Genul serialului: Thriller, Dramă, Crimă

Când eşti implicat în spălare de bani şi “prietenii” tăi fac parte din cartelurile de droguri, atunci când lucrurile o iau razna nu există decât două ieşiri. Fie te descompui într-un butoi cu acid, fie te agăţi cu disperare de lucruri aproape imposibil de realizat, pentru a rămâne în viaţă.

Serialul Ozark, produs de Netflix, e pe frecvenţe apropiate cu Breaking Bad, iar Jason Bateman e perfect pentru rolul principal.

Intriga în sine pare exact o poveste luată din cărţile de gen thriller dar realizarea şi jocul actoricesc îi conferă realism încât ai impresia că urmăreşti un film bazat pe fapte reale şi nu un serial de ficţiune.

Probabil este unul din serialele de top 3 ale anului 2017, cu posibilitatea de a avea multe sezoane pe viitor.

Faptul că Netflix lansează câte-un întreg sezon într-o singură zi are avantajele şi dezavantajele lui. Poţi vedea toate episoadele într-un weekend dar pe urmă aştepţi un an să vezi următorul sezon, ceea ce poate fi frustrant, mai ales dacă iubeşti show-ul.

Oricum Ozark te prinde chiar dacă nu îţi place prea mult genul, pentru că are şi un aer de mister şi te apropie foarte tare de personajul principal încât vrei să ştii ce va face la următorul pas.

Făra discuţie e un serial ce nu trebuie ratat, aşa că vă invit să-l urmăriţi pe Netflix.

Actori – 9

Muzică – 8.5

Imagine – 9

Scenariu – 8.5

—————————————————————

The last tycoon (SUA – 2016) – Nota 8

Genul serialului: Dramă

Bazat pe cartea “Ultimul magnat” a lui F. Scott Fitzgerald şi produs de Amazon, serialul a avut şi un predecesor în lumea filmului.

“Ultimul magnat” este o dramă din 1976 care l-a avut în rolul principal pe Robert De Niro, în distribuţie fiind şi alte nume colosale ca Tony Curtis, Robert Mitchum, Jeanne Moreau sau Jack Nicholson, muzica fiind semnată de Maurice Jarre.

Revenind la serialul din 2016, Matt Bomer (cunoscut din “White Collar”) îl joacă pe Monroe Stahr, un producător obsedat de muncă, mai ales după ce şi-a pierdut soţia.

Într-o zi cunoaşte o fată care seamănă cu soţia decedată, se îndrăgosteşte, renunţă la muncă şi se dedică total noii poveşti de iubire.

Fantastică la acest serial este scenografia. Costumele, decorurile te trimit direct în anii 30 când se desfăşoară acţiunea.

Nu am trăit atunci ca să ştiu cât de precisă este reprezentarea dar detaliile par incredibil de bine lucrate.

Primul sezon s-a terminat aşa  că îl puteţi urmări pe tot într-un weekend. Vizionare plăcută!

Actori – 8

Muzică – 8

Imagine – 9

Scenariu – 7.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *