facebook

Două pentru weekend – ep. 52

Cele două recomandări ale acestui weekend sunt un film ṣi un serial din 2017 ce au ca personaj central un adolescent.

Okja (Coreea de Sud, SUA – 2017) – Nota 8

Genul filmului: Dramă, Aventură, Acṭiune, Comedie

Pentru că numărul oamenilor creṣte spectaculos, foametea împânzeṣte din ce în ce mai tare anumite zone.

O companie multi-naṭională porneṣte un program care ar putea eradica foametea, anunṭând că a descoperit un animal asemănător cu porcul dar ce creste mult mai mare ṣi mai gustos, compania având la îndemână 26 de pui.

Ei trimit câte unul la 26 de fermieri din diferite locuri ale planetei ṣi pornesc proiectul ce durează 10 ani până aṣa ziṣii porcuṣori ajung la maturitate.

Unul dintre ei e trimis în Coreea de Sud, într-o zonă montană idilică unde o puṣtoaică, pe nume Mija, alături de bunicul ei o cresc ṣi se ataṣează de Okja (numele animalului – ce arată ca o combinaṭie între porc ṣi hipopotam).

După cei 10 ani, compania vine să o readucă pe Okja la New York, fapt care o distruge pe tânăra Mija care porneṣte în căutarea ei, moment în care filmul devine foarte alert.

De aici începe o întreagă aventură în care e implicată ṣi altă organizaṭie pe lângă compania multi-naṭională.

Cu actori ca Tilda Swinton, Paul Dano sau Jake Gyllenhaal ṣi o muzică excelentă semnată de Jemma Burns ṣi Jaeil Jung, filmul trece de la unul ce pare un pic plictistor la început, la unul plin de acṭiune ṣi de întorsături neaṣteptate.

Filmul face o trimitere clară la ce înseamnă să chinui ṣi omori animale pentru a le folosi ca mâncare sau orice altceva ṣi deṣi se foloseṣte un animal fictiv, imaginile au legătură directă cu realitatea.

Un film simpatic dar ṣi dramatic pe alocuri ce arată ca o parabolă din care la final avem de învăṭat.

Actori – 8

Muzică – 8.5

Imagine – 7.5

Scenariu – 7.5

————————————————————–

Atypical (SUA – 2017) – Nota 8

Genul serialului: Comedie, Dramă

Un tânăr de 18 ani ce suferă de autism se hotărăṣte să-ṣi găsească o prietenă, decizie ce va afecta relaṭia cu mama lui, cu colegii, cu sora ṣi tatăl lui, practic schimbându-i viaṭa.

Keir Gilchrist face un rol excelent jucând personajul principal iar stilul în care se desfăṣoară si e povestită acṭiunea te face să fii parte din gândurile lui.

E un serial apărut acum câteva zile pe Netflix, unde se poate vedea întreg primul sezon ṣi consider că merită încercat pentru că e foarte bine realizat.

Actori – 8

Muzică – 7.5

Imagine – 7.5

Scenariu – 8.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *