facebook

A doua ediție a concursului este un succes

Am putea spune că a doua ediție a concursului „Words & Quarantine” este un succes. Sunt 91 de lucrări participante, față de 71 la prima ediție. Vârsta medie a participanților este mai ridicată, chiar dacă preponderenți au fost tot cei tineri, sub 25 de ani.

Interesul pentru concurs a crescut, dar nu ăsta este motivul pentru care îl numesc un succes. Ci calitatea lucrărilor.

Cei 20 de finaliști au fost mult mai greu de ales pentru că cel puțin 35-40 de lucrări au fost la un nivel atît de ridicat, incât diferențele dintre cei care au trecut peste linie și ceilalți au fost abia vizibile.

Există autori care au trimis lucrări și la prima ediție și s-a văzut o schimbare pozitivă, chiar dacă au urcat sau nu printre finaliști.

Vreau să-i felicit pe toți participanții, să mulțumesc încă o dată lui Gabriel Stratulat pentru afiș precum și celor care fac parte din juriu alături de subsemnatul – Ioana Trif, Anca Adriana Rucăreanu, Emil Călinescu, Marius Andrei, şi Alex Presler – , toți niște oameni minunați!

Pe 2 septembrie se vor publica cele 20 de lucrări finaliste, din care cititorii vor putea vota o lucrare – cea mai votată câștigând premiul de popularitate.

Toți participanții la vot vor intra într-o competiție a cititorilor, în care 3 iubitori de literatură norocoși vor câștiga câte o carte în valoare maximă de 50 de lei.

Scriitorii câştigători vor fi anunțați pe 15 Septembrie, iar premiile trimise în maxim 30 de zile de la anunțul oficial (nu mai târziu de 15 octombrie).

Mult succes tuturor!

11 Replies to “A doua ediție a concursului este un succes”

  1. Indiferent dacă ești sau nu, participarea la concurs este deja o victorie în sine (faptul că ai scris pentru concurs în timpul alocat, că ai gândit o idee nouă, un concept nou, etc – e pe termen lung, într-o viitoare posibilă carieră de scriitor, mai important decât calificarea în finală).

   La 13:10 minute se vor afișa toate cele 20 de lucrări finaliste.

 1. S-a scris și reinterpretat deja totul. După Camus trebuia să închidem tarabele. Scriitorii de astăzi sunt doar niște papugii care o ard în gratulări mutuale. :))

  1. Și alte vieți au mai fost trăite înainte. Dacă am merge pe ideea asta ar trebui să ne sinucidem toți și rasa umană să dispară, pentru că au mai fost oameni înaintea noastră care au trăit aceleași senzații, iar noi suntem doar niște plagiatori de experiențe umane.

   1. Vorbeam de literatură, nu de lipsa nevoii de sens a existenței umane, pentru că viața se justifică prin ea însăși: tot ce e viu vrea să continue să trăiască. Acest ‘trebuia să închidem tarabele’ e un moment de sinceritate față de propria persoană pe care fiecare scriitor se cade să îl aibă. Nu înseamnă că le și închidem nemaidecât. Altminteri, ar fi însemnat ca de la Biblie încoace să nu mai fi scris nimeni nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *