facebook

Words & Quarantine – Concurs de thrillere – Ediția a 2-a

Salutări tuturor celor care iubesc să scrie!

Se pare că pandemia e pe terminate, deși n-aș băga mâna în foc. Oricum, în această ultimă perioadă am avut parte de multă introspecție, iar pentru cei care iubesc să scrie a fost sau ar fi trebuit să fie o perioadă prolifică.

Cu toate astea și scriitorii au trecut prin momente foarte grele , așa încât continuăm cu această a doua ediție a concursului, cu speranța că îi vom ajuta, cât de cât, pe cei care și-au pierdut motivația să se apucea sau reapuce de scris.

Regulile nu sunt foarte diferite față de prima ediție, dar premiile sunt mai consistente.

Înainte de a trece la descrierea concursului propriu-zis, vreau să-i mulțumesc încă o dată foarte talentatului Gabriel Stratulat (Gabriel Stratulat’s Art) care a creat afişul acestei ediții (afișul pentru prima ediție îl puteți vedea aici).

Prima ediție a concursului a fost un succes și a fost câștigată de Adrian Păsărin cu lucrarea „Cântec de noapte bună”.

„Words & Quarantine – Ediția a 2-a” este un concurs de povestiri – thrillere. Este organizat de Best Books şi delaadamzicere.ro şi se adresează oricărui scriitor publicat sau nu, cu vârsta minimă de 16 ani.

Lucrările trebuie să fie din genul thriller (pot fi thriller romance, thriller horror, thriller sf, thriller politic, thriller polițist, thriller fantasy, etc, dar să aibă elementele de thriller), să nu mai fi fost publicate şi să aibă maxim 3500 de cuvinte. Trebuie să fie scrise cu diacritice şi să fie în format .doc sau .docx, nu pdf.

Fiecare participant se poate înscrie cu 1 singură lucrare (indiferent dacă autorul are mai multe pseudonime).

Data limită de înscriere este 17 Iulie 2021 ora 23:59.

Lucrările, împreună cu o scurtă descriere a autorului (un scurt CV cu nume, prenume, vârstă, profesie, etc) vor fi trimise la adresa de email adamsqdavid@gmail.com

Titlul emailului trebuie să conțină titlul lucrării şi numele autorului.

Lucrările trebuie să fie în limba română, indiferent de țara de origine a autorului.

Etapele de desfăşurare ale concursului:

17 mai – 17 iulie: înscrierile în concurs

18 iulie – 1 septembrie: alegerea celor 20 de lucrări finaliste

2 septembrie – 15 septembrie: publicarea celor 20 lucrări finaliste pe site-ul www.delaadamzicere.ro unde vor participa pentru premiul de popularitate, adică o lucrare aleasă de cititori (separat de premiile juriului – iar dacă va fi tot una dintre cele alese de juriu, premiile se vor cumula)

15 septembrie: anunțarea tuturor câştigătorilor

Pe lângă premiile juriului vor fi şi 3 premii în cărți pentru cititori. Mai exact, cei care vor participa la alegerea câştigătorului pentru premiul de popularitate (în perioada 2-15 septembrie) vor intra într-o tragere la sorți, de unde se vor alege 3 câştigători.

Premiile (oferite de Best Books şi delaadamzicere.ro) vor fi după cum urmează:

Premiul I: 1000 de lei
Premiul II: 700 de lei
Premiul III: 400 de lei
Mențiune: 150 de lei
Mențiune: 150 de lei
Premiul pentru popularitate (al cititorilor): 200 de lei.
3 premii (câte o carte în valoare de maxim 50 de lei) pentru 3 cititori norocoşi dintre cei care vor participa la vot în perioada 2-15 septembrie.

Premiile vor fi trimise în maxim 30 de zile de la anunțarea câştigătorilor.

Vreau să mulțumesc pentru participarea în acest proiect şi celor din componența juriului, unde găsim de la poeți şi specialişti în proză scurtă până la scenarişti, bloggeri şi chiar autori:

Ioana Trif

Anca Adriana Rucăreanu

Emil Călinescu

Marius Andrei

Alex Presler

Adam S. Q. David

Pentru orice întrebare, nelămurire sau mai multe detalii îmi puteți scrie un email la aceeaşi adresă – adamsqdavid@gmail.com sau îmi puteți trimite mesaj pe paginile delaadamzicere.ro sau adamsqdavid sau insta: adamsqdavid.

One Reply to “Words & Quarantine – Concurs de thrillere – Ediția a 2-a”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.